Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Yine bir lisede 'Kutlu Doğum Haftası'

Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan'da bildirisiyle tepki gösterdiği 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin bir benzeri Haydarpaşa Lisesi'nde yapıldı.

07 Mayıs 2007

İSTANBUL - Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan'da bildirisiyle tepki gösterdiği 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin bir benzeri Haydarpaşa Lisesi'nde yapıldı.
Sevgi Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin (SEVYAD) düzenlediği etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı. Etkinlik Genelkurmay bildirisinde yer alan ve büyük tartışmalara neden olan örneklerdeki gibi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kurumun çatısı altında yapıldı. SEVYAD'ın etkinliği 'Haydarpaşa Lisesi Kültür Merkezi' binasında önceki gün saat 20.30'da başladı. Kutlu Doğum Haftası kutlaması için gelenler önce Haydarpaşa Lisesi Kültür Merkezi'nin içindeki mescitte namaz kıldı. Davetliler daha sonra salondaki koltuklarda yerlerini aldılar.
Harem-selamlık düzen
Erkekler sol taraftaki koltuklara kadınlar ise sağ taraftaki koltuklara oturdu. Harem-selamlık düzen alındıktan sonra barkovizyonda iki sene önce kurulan derneğin faaliyetleri gösterildi. Etkinliğe katılanların çoğu, çocuklarıyla birlikte gelmişti. İlköğretim çağındaki kız çocuklarının neredeyse tamamı türbanlıydı. Kutlama programına Kuran okunarak başlandı. Ardından 'Salavat' isimli klip izlendi. Daha sonra 12-13 yaşlarındaki çocuklardan oluşan 18 kişilik Üsküdar Genç Sesler Topluluğu, ilahiler, türbanlı küçük kızlarsa dinsel içerikli şiirler okudu.
Bu Haydarpaşa Lisesi'nin konferans salonunda yapılan tek Kutlu Doğum Haftası etkinliği değil. Anadolu Gençlik Üsküdar isimli dernek de astığı afişlerde 28 Nisan günü yapacağı etkinliğin Haydarpaşa Lisesi konferans salonunda gerçekleştirileceğini duyurdu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR