Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

23 Nisan'da çocuklara bayram hediyeleri

Ankara'daki kutlamalar Ata'yı ziyaretle başladı. Anıtkabir'i yüzlerce çocuk ziyaret etti.Fotoğraf: Adem ALTANÇocuklardan şen şakrak kutlama23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Bazı illerde soğuk yüzünden çocuklar zor anlar yaşadı. Ankara 19 Mayıs Stadyumu ve İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda gerçekleştirilen kutlamalara küçük-büyük binlerce kişi katıldı. Antalya'da dünya çocuklarının katıldığı kutlamalar da çok renkliydi.

24 Nisan 2007

İSTANBUL - Bir çocuk ölmüş babasının renkli fotoğrafını görmek istiyordu, isteği gerçekleşti. Denizli'nin köyünde yaşayan çocuk şehir merkezini görmeyi hayal etmişti, gördü. Mertcan'ın dileği, akülü tekerlekli sandalyeydi. Bedeli 2 bin YTL olan bu dilek de gerçekleştirilmek üzere... Sınırlı sayıda da olsa dilekler gerçekleşmekle kalmadı, eski okullar onarıldı, ihtiyacı olan çocuklara bağışlar toplandı. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan etkinliklere çocuklara ve eğitime yapılan destek damgasını vurdu.
"Okuluma yürüyerek gitmek istiyorum ama mümkün değil" diyen Mertcan Demirel, yaşadığı Ankara Karacaören Köyü'nden Deniz Feneri Derneği'ne gönderdiği mektupla umut aradı. Bedensel engelli Mertcan, okula annesinin sırtında gidip geliyor ve en büyük hayali, akülü bir sandalye.
Deniz Feneri, çocukların, Mertcan'ınki gibi gerçekleştirilmesi mümkün dileklerini yerine getiriyor. Derneğin genel müdür yardımcısı Recep Koçak, "1001 Çocuk 1001 Dilek adlı proje 2003'te doğdu ve bugüne kadar 15 bin dileği yerine getirdik. Bu yıl 3 bin dilek elimize ulaştı. Dün itibarıyla 2 binin üzerinde çocuğu sevindirdik. 23 Nisan'la birleştirilen kampanya nedeniyle çoğu İstanbul'u görmek dileğinde bulunan 50 kişilik bir grup bir haftadır kenti dolaşıyor" diyor.
Peki çocuklar ne diliyor? Koçak soruyu şöyle yanıtlıyor: "Bir çocuk ölmüş babasının renkli fotoğrafını görmek istiyordu. Nüfus müdürlüğündeki siyah beyaz resmi bulup, renklendirip, büyüttükten sonra, çerçeveli şekilde çocuğa hediye ettik. Denizli'nin köyünde yaşayan bir çocuk şehir merkezine hiç gitmemiş. Valilikle kontak kurup çocuğun dileğinin gerçek olmasını sağladık. Kahramanmaraş'ta bir çocuk, henüz proje aşamasındaki F-35 uçağının pilotu olmak istediği yazmış. Bunu internetten okuyan iki subay, çocuğa ulaşarak bu dileğini ciddiye aldıklarını söyledi. Akülü sandalye isteyen Mertcan'ın dileğinin bedeli 2 bin YTL. Gönüllü çıkmazsa isteği biz yerine getireceğiz. Kampanya son çocuğun dileği yerine gelene dek 'www.1001dilek.com' adresinden sürecek."
101 okul daha onarılacak
Tüvana Okula İstekli Çocuk Vakfı da (TOÇEV) 'Yaşasın Okul' kampanyasıyla eğitimin hizmetinde. Show TV'nin de desteklediği kampanyaya iki gece önce 4 milyon YTL'nin üzerinde bağış yapıldı. Kanalda önceki gece yayımlanan 'Şarkı Söylemek Lazım' programının SMS geliri de kampanyaya bağışlandı. TOÇEV Proje Koordinatörü Bade Tazakoğlu, 2005'te sadece üç okulun onarımıyla başlayan kampanyada toplam 101 okulun onarıldığını, son bağışlarla 101 okulun daha onarılacağını söyledi.
'Okul Ekliyoruz'
23 Nisan kampanyalarından biri de UNICEF ve NTV'nin ortak 'Okul Ekliyoruz' kampanyası oldu. NTV dün 15 saat boyunca canlı yayınlarla yardım topladı. Kampanyayla her biri için yaklaşık 26 bin YTL gereken 100 tam donanımlı derslik hedeflenmişti. 10 Nisan'da başlayan kampanya 23 Nisan günü hedefine ulaştı. NTV de dünkü reklam gelirlerini kampanyaya bağışlarken, bir 23 Nisan, güldürdüğü çocuk yüzleriyle bayram gibi geçti.


Başı açık ata barı

Erzurum'da Başöğretmen İlköğretim Okulu kadın bar ekibi, protokol önündeki gösterilerini başı açık yaptı. Geçen yıl törende kız öğrencilerin başlarını türban gibi örtmeleri nedeniyle komutanlar uyarıda bulunmuştu.

FOTOÐRAF: ONUR SaÐSÖZ / DHA

İstanbul cıvıl cıvıl

İstanbul Ali Sami Yen Stadı'ndaki törenlerde öğrenciler tören geçişi yaparak tribünleri selamladı. Öğrencilerin şiirleri ayakta alkışlandı. Dans gösterisinden sonra çocuklar 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek stattan ayrıldı.

FOTOÐRAF: ECEM ENGİN

Bir vakıf dolusu çocuk bayramı!

Yüzleri renk renk boyanmış çocuklarıyla, İstanbul Çatalca'daki
Aziz Nesin Vakfı'nda '23 Nisan' heyecanı erkenden başladı. Tahterevalliler, salıncaklar ve kaydıraklar tıka basa doldu. Vakfın 48 öğrencisine, çevre okulların öğrencileri ve aileler de katıldı. Oyundan sıkılmış çocuklar yol boyu koştururken hem onların hem onları
uzaktan izleyen Aziz Nesin'in yüzü güleçti.

FOTOÐRAF: İSMAİL SAYMAZ

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR