Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Başbakan söz verdi: 'Cerattepe'de kesinlikle altın çıkarılmayacak'

Artvin Cerattepe'de devam eden maden protestolarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 kişilik bir heyetle görüştü. Orman Mühendisi Kurdoğlu, toplantının detaylarına ilişkin Radikal'e anlattı.

24 Şubat 2016

RADİKAL- Artvin Cerattepe ’de devam eden maden protestolarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu , 14 kişilik bir heyetle görüştü. Görüşmeye Davutoğlu’nun yanı sıra dört bakan ve dört de milletvekili katıldı. Toplantı tam 5 saat sürdü. Sonuç ‘şimdilik’ sevindirici. Cerattepe’de hukuki süreç tamamlana kadar maden çıkarılmayacak.

Başbakan ayrıca Cerattepe’den kesinlikle altın çıkarılmayacağına dair heyettekilere söz verdi.

Cerattepe’de son 20 yıldır süren maden mücadelesinde geçen hafta polisle halkın çatıştığı bir boyuta gelmişti. Türkiye’nin değişik yerlerinden Artvinlilere destek eylemi yapılmış, onlarca vatandaş gözaltına alınmıştı. Artvinliler ilk kez bir çevre eyleminde plastik mermi ve TOMA’yla tanışmıştı.

Olaylar henüz yatışmamışken Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvinliler’in talebini geri çevirmedi ve bir toplantı düzenledi. Öğle saatlerinde başlayan toplantıya Ahmet Davutoğlu’nun yanında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı ve Artvinli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yer aldı. Dört milletvekili bazı genel müdürler de katılımcılar arasındanydı. Artvin’den ise Yeşil Artvin Derneği’nin Başkanı Nur Neşe Karahan, avukat Bedrettin Kalın ve KTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu ile birlikte 14 kişi toplantıya katıldı.

Başbakan Davutoğlu notlar alarak, sorular sorarak toplantıyı yönetti. Katılımcıları tek tek dinledi. Konya’daki toplantıya geç kaldığı konusunda yardımcılarının uyarılarına rağmen Davutoğlu, iki saat boyunca toplantıda kaldı.

Orman Mühendisi Kurdoğlu, toplantının detaylarına ilişkin Radikal’e verdiği bilgilere göre, Davutoğlu gerginliğin sona ermesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Bazı sözler de verdi. Hukuki süreç tamamlanana kadar herhangi bir madencilik faaliyeti olmayacağına, Cerattepe’den altın çıkarılmayacağına dair söz verdi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR