Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Turizmde yüzde 80 paniği

19 Haziran 2013

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Gezi Parkı Direnişi nedeniyle Taksim’deki otellerin rezervasyonlarının yüzde 80 oranında iptal olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da krizin çözülmesi için mektup yazan Bayındır, işten çıkarmaların başlamaması için acil önlem alınması gerektiğini anlattı.
Gezi Parkı olaylarından en çok Taksim’deki oteller etkilendi. 350 otelin bağlı bulunduğu TUROB, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na mektup yazarak krizi anlattı. Haziran 2013’te rezervasyon iptallerinin oranı yüzde 60’a, bazı otellerde yüzde 80’e çıktığını anlatan Bayındır, şu ifadeleri kullandı:
” İstanbul başta olmak üzere Bursa, Ankara , Kapadokya, Anadolu ve Karadeniz’de şehir otellerinde hissedilir oranlarda iptaller ortaya çıkmıştır. Sektörümüzü en çok tedirgin eden durum ise orta ve uzun vadede rezervasyon taleplerinin durma noktasına gelmesi, kesinleşmiş bazı uluslararası kongrelerin iptal edilmesidir.”
Bayındır, İstanbul’daki rezervasyon iptallerinin diğer otellere etkisini şöyle açıkladı: “Kapadokya’ya gidecek turistlerin yüzde 95’i İstanbul’dan gidiyor. İstanbula bu yüzde 95 gelmezse, Kapadokya’ya da Pamukkale’ye de Efes’e de gitmez” diye anlattı. 

‘Oteller suçlanmasın’ 

Bayındır ayrıca bazı oteller aleyhinde söylemler olduğunu belirterek, “Otelcilere ‘Eylemcileri barındırdınız’ diyorlar. Aslında öyle değil. Emniyetin müdahalesi sırasında turistler, vatandaşlar, büyük gruplar otellere kaçmış. Böyle bir grup geldiğinde ‘Otele almıyorum’ diyemezsiniz. Ayrıca oteller kamuya açıktır” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR