Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Nalburunlu yarasalara bir destek de belediyeden

HES karşıtı Sinop Ayancıklıları bu kez belediye sevindirdi. Yargı kararının uyulmasını isteyen belediye, 'yapı kullanım iznini ve işyeri ruhsatını iptal ederek' HES inşaatına mührü vurdu. Böylece bilirkişi heyetinin tespit ettiği bölgedeki nalburunlu yarasalar ve su samurları da rahat nefes almış oldu.

26 Ocak 2016

RADİKAL- Ayancık'ta köylülerin HES karşıtı mücadelesi 4 yıldır devam ediyordu. Ayancık Çayı üzerine yapılmak istenen HES için bölgedeki 51 yurttaş davacı olmuştu. Samsun 1. İdare Mahkemesi, davayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş ancak Danıştay 14. Dairesi kararı bozmuştu. Karar düzeltme talebi üzerineyse mahkeme kararından dönmemiş, dava tekrar yerel mahkemeye gönderilmişti. 

Yerel mahkeme olan Samsun 1. İdare Mahkemesi bu kez bilirkişi tayin etti. Alanlarında uzman mühendisler bölgede incelemelerde bulunarak bir rapor hazırladı. Raporda, nesli tehlike sınırına yakın su samuru ile düşük risk grubundaki nalburunlu yarasa türlerinin projeden etkilenmemesi için neler yapılacağının belirtilmediği, dereye bırakılacak can suyunun da deredeki canlı yaşamının devamı için yeterli olmayacağı belirtildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR