Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Nilayım'ın hakkını kim savunacak?

Kamera kayıtlarında her şey açıkken, tecavüz şüphesiyle yargılanan sanık nasıl beraat etti? Filmi başa saralım ve bu aşamaya nasıl gelindiğini özetleyelim...

31 Aralık 2014

RADİKAL - Kağıthane’de bir apartmanın kamerasına 17 Ağustos akşamı tüyler ürperten bir görüntü yansımıştı. Gece saat 02.00 sularında bir erkek sokaktaki köpeğe tecavüz ediyordu. Kamera kaydının ortaya çıkmasının ardından pek çok kişi olayın peşini bırakmadı. Hayvan hakları aktivistleri, milletvekilleri ve pek çok kişi sokakta yaşayan ancak sahipli bir hayvanın başına gelen bu korkunç olayı sonuna kadar takip etmişti. İddianame hazırlandı, dava açıldı. İki duruşma yapıldı. Aslında yargı jet hızıyla işledi ve bir karar çıktı. Ancak dava zanlının suçsuz bulmasıyla sonuçlandı.

Peki bu nasıl oldu? Filmi başara saralım ve olayın aşamalarını yeniden hatırlayalım...

Mahallenin ‘Nilayım’ tedirginliği

* 27 Temmuz 2014: İlk kamera kaydında tuhaflık fark edildi. Görüntülerde bir adam kucağına Nilayım’ı alıyor. Boş bir köşeye götürüyor. Ancak bir gören olunca hızla oradan uzaklaşıyor.
* 17 Ağustos 2014: Zaten tedirgin olan bazı apartman sakinleri gece 02.00’de köpeğin sesine uyanıyor ve pencereden bakıyor. Gördükleri kişi, apartman sakinlerinin “N’apıyorsunuz” uyarısına “Köpeği seviyorum” cevabı veriyor.
* Bu olayın ardından Nilayım adındaki köpeğin sahibi Gazi Güven ve bazı apartman sakinleri polise ve savcılığa başvurdu.
* Sadabad Polis Merkezi Amirliği, şikayet üzerine görüntüleri inceledi. Kimlik tespit çalışmalarına başladı.
* 29 Ağustos’ta mahalle esnafına görüntüleri izleten polis kimlik tespitini tamamladı. Şahsın adını, çalıştığı yeri, hatta araç plakasını dahi öğrendi. H.Y. adındaki bu kişiyi gözaltına aldı.
* H.Y. görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu ancak içkili olduğu için o geceye dair bir şey hatırlamadığını söyledi. Altı polis bunu tutanağa geçirdi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR