Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Radikal Çanakkale dalgalarına karşı!

31 Ağustos 2012

ÇANAKKALE - Çanakkale Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen yüzme yarışlarının 28’incisi 167’si yabancı 505 yüzücünün katılımıyla yapıldı. Yüzücüler arasında ben de yer aldım. Eceabat’tan Çanakkale iskelesine 6.5 km’lik parkurun daha ilk birkaç yüz metresinde yüzücüler dalgaların arasında bir yere savruldu. Bitişe 1 saat 35 dakikada gelebildim. Birinci erkeklerde 54.28 dakikalık derecesiyle Alper Köksoy, bayanlarda 1 saat 3 dakikalık dereceyle Jeenny Whiteley oldu.
Kontenjan dolunca Gelibolu-Lapseki arasında ‘alternatif’ rotadan boğazı geçmeye çalıştıkları belirtilen Lapsekili gazeteci 30 yaşındaki Mustafa Uçmaz, 22 yaşındaki Ulvi Aygün ve 21 yaşındaki Abdurrahman Esin poyraz rüzgarının oluşturduğu büyük dalgaların arasında gözden kayboldu. Ancak 3 kişi kısa bür süre sonra bulundu.
Avustralya Büyükelçisi Yan Biggs ve eşi Dr. Cristine Biggs de bu yıl yüzenler arasındaydı. Dereceye giremese de parkuru tamamlayan Biggs, ““Bir kıtadan bir kıtaya yüzdüm. Artık burası benim için daha anlamlı” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR