Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

IŞİD 'kâfir' deyip vahşice öldürüyor, sonra da sergiliyor

Suriye'de iç savaşın başlamasının üzerinden üç buçuk yıl geçti. IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) artık savaşın en önemli aktörlerinden biri. Önlerine çıkan, kendilerine muhalif olan, 'kâfir' diye nitelendirdikleri herkesi vahşice öldürüyor.

08 Temmuz 2014

IŞİD, Suriye’de 100 Türkmen köyünü ele geçirdi. İşgal ettiği bir köyde teslim olan dokuz kişiden dördünün vahşice öldürdü. Sağ bir şekilde teslim olan bu kişilerin başlarını gövdelerinden ayırarak köy meydanında gezdirdi. Sadece bu da değil, IŞİD son bir aydır vahşice öldürdükleri kişileri şehrin kalabalık bir noktasında çarmıha gerip ibret-i alem olsun diye sergiliyor.

En son 2013 Eylül’de gittim Suriye’ye. Kilis’in karşısındaki Azez kasabasına bağlı Türkmen köylerini gezdim. Bölgede Türkmenlerin yanı sıra Arap ve Kürt nüfusunun da olduğu yüzlerce köy bulunuyor. Her grup kendi köyünü koruyordu. Kürk nüfusunun olduğu yerlerde Kürt Yüksek Konseyi’nin silahlı kanadı Halk Savunma Komiteleri (YPG) bayrakları dalgalanıyor, Türkmen köylerindeyse Özgür Suriye Ordusu’nun bayrakları yer alıyordu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR