Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Rus çocuklar Anadolu dansı kampında

Rusya'dan gelecek 500 çocuk dansçı yaz boyu belli aralıklarla Anadolu danslarını öğrenmek üzere Türkiye'de olacak. Anadolu Ateşi'nin stüdyolarında kampa giren Rus çocuklarla birlikteydik.

05 Mayıs 2014

Rusya Souvenir Dans Grubu, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağıldıktan sonra Rusya’da devlet okulu olarak ayakta kalabilen son dans okulu. Rusya’daki çocuklar üç yaşından itibaren bu okula kaydolabiliyor. Yıllarca burada eğitim alan kimi çocuklar dünyanın en iyi dansçıları arasında girebiliyor. 29 Nisan Dünya Dans Günü etkinlikleri çerçevesinde Souvenir Dans Grubu, Türkiye ’deki dansları öğrenmek için Anadolu Ateşi’ne başvurdu. Mustafa Erdoğan’ın yönetimindeki Anadolu Ateşi teklife sıcak baktı. Okulun 500 dansçısı yaz boyunca belli gruplar halinde Türkiye’ye gelerek Anadolu danslarını öğrenecek. Programın ilk etabında 87 Rus çocuk İstanbul ’a geldi. 

Üç yaşında başlıyorlar 

Dans Akademisi Genel Koordinatörü Derya Aksoy programı, “Dünyanın en iyi dansçıları Rusya’dan çıkıyor. Bize böyle bir teklifte bulunmaları Anadolu Ateşi açısından gurur verici. İki ayda bir bir haftalık sürelerle gelecekler. En büyük amacımız Anadolu dansını dünyaya tanıtmak. Rusya’dan gelen çocuklar çok yetenekli. Türkiye’le gelen çocukların yaş grubu 9 ila 15 arasında. Ancak Rusya’daki eğitimler 4 ila 17 arasında değişiyor” sözleriyle anlatıyor.
Rusya’dan gelen çocuk dansçıları kampının üçüncü günlerinde ziyaret ettik. Anadolu Ateşi’nin Şişli’deki stüdyolarında yoğun bir tempoyla çalışan yetenekli çocuklardan 13 yaşındaki Sonya Klaçova, Rusya’da üç yaşından bu yana dans eğitim aldığını anlattı: “Türkiye’deki dansları öğrendiği için çok mutlu oldum. Rusya’daki danslar da zor ancak buradakiler gerçekten çok zor.” 14 yaşındaki Nastya Karohova da büyüyünce dansçı olmak istiyor. 11 yıldır dans eğitimi alan Karohova, Anadolu danslarını öğrendiği için kendini şanslı hissettiğini söylüyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR