Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Phaselis'teki otele kurul 'dur' dedi

19 Şubat 2014

Antalya Olympos Sahil Milli Parkı içinde yer alan ve Antik Likya uygarlığının en önemli liman kentlerinden olan Phaselis Antik Kenti sınırlarına yapılacak otel için koruma kurulu ‘yeniden inceleme’ kararı verdi. Antalya, Isparta, Burdur, Denizli, Kaş Platformu’nun iddiasına göre, platformun başvurusu üzerine önceki gün toplanan koruma kurulu yeniden inceleme yapılana kadar bölge inşaat faaliyetlerinin de durdurulmasını istedi.

İmza toplandı

Antalya Kemer’e bağlı Tekirova Köyü’nde bulunan Phaselis Antik Kenti’ne yapılmak istenen proje, antik kente ve bölgenin ekolojisine zarar vereceği gerekçesiyle tepki çekmişti. Proje aleyhine imza kampanyaları da başlatıldı. Proje ile ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da proje için olumlu görüş bildirdi. Kurulu, 180 dönüm içinde 20 dönüm olan sit alanı dışında projenin uygulanabileceğini bildirdi. Kurul ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden de görüş alınmasını istedi.
Kısaca A Platformu olarak anılan Antalya, Isparta, Burdur, Denizli, Kaş Platformu ile bazı sivil toplum örgütleri koruma kurulunun kararının yeniden incelenmesini talep etti. O inceleme önceki gün gerçekleşti. Platformun sözcüsü Hediye Gündüz, koruma kurulu üyelirnden edindiği bilgiyi Radikal’le paylaştı. Gündüz’ün iddiasına göre kurul üyelerini proje hakkında yeniden inceleme yapılmasına karar verdi. Bu inceleme yapılana kadar da inşaat faaliyetlerinin durdurulmasına hükmetti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR