Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Gazeteciler Aygün için yürüdü

Suriye'de kaçırılan ve 39 gündür esir tutulan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için yüzlerce gazeteci bir araya geldi.

05 Ocak 2014

Gazeteciler, Taksim Galatasaray Meydanı’nanda basın açıklaması yaparak Aygün’ün bir an once serbest bırakılmasını talep etti. Taksim’den Tünel”e yürüyüş düzenleyen gazetecilere Bünyamin’in ağabeyi, oğlu ve Gümüşhaneli hemşerileri de eşlik etti.

Suriye ’de 39 gündür esir tutulan gazeteci Bünyamin Aygün için meslektaşları Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Tünele doğru yürümek isteyen gazetecilere polis once izin vermedi. Bu nedenle basın açıklaması meydanda yapıldı. Gazeteci Ahme Şık’ın okuduğu basın açıklamasında şunları dedi: “Bünyamin Aygün derhal serbest bırakılsın. Görüşmeler yapılıyor. Süreci baltalamayın dendi. Yüreğimize taş basıp oturduk ama artık yeter.”

Kardeşine kavuşmak istediğini dile getiren ağabey Yakup Mehmani Aygün, “Bir an önce Bünyamin aramıza katılsın diye buradayız. Gazeteci arkadaşlarla beraber bu eyleme katılıyoruz. En son aldığımız bilgi Bünyamin’in zindandan misafirhaneye alındığı gibi bir bilgi geldi” diye konuştu.

Gazetecilerle polislerin görüşmelerinin ardından Tünel’e yürüyüş için izin verildi. “Bünyamin Aygün yalnız değildir”, “ Hükümet uyuma, Bünyamin’e sahip çık” sloganları eşliğinde yürüyüş tamamlandı. Aygün’ün oğlu da yürüyüş sırasında “Babam düşman değildir, gazetecidir” demekle yetindi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR