Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Taksim'deki eyleme coplu müdahale

Taksim'de, "Hayata Dönüş Operasyonu"nun 13. yıl dönümü nedeniyle gösteri yapmak isteyen gruba polis sert müdahale etti.

20 Aralık 2013

Radikal.com.tr - Taksim’de, dün akşam “Hayata Dönüş Operasyonu”nun 13. yıl dönümü nedeniyle Mücadele Birliği Platformu bir basın açıklaması yapmak istedi.

Saat 19.30 sularında Sıraselviler’den Taksim Meydanı’na gelen yaklaşık 20 kişilik grubun önünü polis kesti. ‘Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük’ yazılı pankartla meydana çıkmaya çalışan grup üyeleri, polise basın açıklaması yapma haklarının olduğunu söyledi. Ancak polis ‘meydanda hiç bir şekilde toplanmaya izin vermeyeceğini’ anons ederek, gruptan dağılmalarını istedi.

Kısa bir süre sonra da bir arbede başladı. Polis, gruptakilerin üzerine biber gazı sıkarak Sıraselviler yönüne doğru sürükledi. Ellerindeki flamaların plastik çubuklarıyla polise karşılık veren gruba bu kez coplu müdahale başladı. Polis ardından kaçan grup üyelerinin üzerine boya mermisi sıktı.

Bu arada meydandaki bir binanın terasına çıkan bazı kişiler de pankart açtı. Bu kişiler de zorla binadan indirildi. Olaya tepki gösteren vatandaşlar da olay yerinden uzaklaştırıldı. Arbede sırasında bir kişi yüzünden yaralandı. Polis 10 kişiyi de gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan bu kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Yaşanan arbede sırasında basın mensupları da polis tarafından tartaklandı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR