Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

ÖSO en önemli komutanını kaybetti

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'teki önemli komutanlarından Abdulkadir Salih hayatını kaybetti. Salih, Halep'te bazı muhalif birliklerin komutanlarıyla birlikte toplantı yaptığı esnada rejime ait bir savaş uçağı tarafından atılan bomba sonucunda yaralanmış, tedavi için Ankara'ya getirilmişti.

18 Kasım 2013

Yıl 2012, Ağustos ayı. Halep’teki çoğu semt bombalanıyor. Tarihi kentin yarısı rejimin yarısı da muhaliflerin elinde. Her çıkan çatışmada onlarca insan ölüyor. Halep’te Özgür Suriye Ordusu’na bağlı en büyük gruplardan Tevhid Tugayı Hacı Mera olarak tanınan Abdulkadir Salih’le karargaha çevirdikleri bir okulun müdür odasında konuştuk. Birkaç aya kadar Halep’i almayı umduklarını söylemişti.

Yaklaşık 1.5 yıl geçti. Savaşın başladığı günden bu yana Halep’te tablo neredeyse hiç değişmedi. Kentin kontrolü şu ana kadar ne rejimin ne de Özgür Suriye Ordusu’nun eline geçti. Birileri ölüyor yerine yenileri geliyor. Muhaliflerin en önemli komutanlarından Salih Mart 2011’de başlayan Suriye’deki iç savaşta ölenlerin arasında yerini önceki gün aldı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR