Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Mahkeme karar verdi: Güney'in ifadesi alınacak

Ergenekon davasında mahkeme Tuncay Güney'in yurtdışında ifadesinin alınmasına karar verdi

19 Aralık 2008

İSTANBUL- Ergenekon davasının 28. duruşmasında soruşturmanın kilit ismi Tuncay?Güney’in yurtdışında ifadesinin alınmasına karar verildi.
Silivri Cezaevi’nde devam eden Ergenekon davasının 28. duruşmasında tutuklu sanık Türk Ortodoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol savunma yaptı.?Balat’ta Patrikhane’nin kendi çevresindeki 19 evi satın almasının babası Türk Ortodoks Patriği 3. Eftim tarafından kamuoyuna açıklandığını belirten Erenerol, şunları söyledi: “Bugün Adalet Bakanı olan, o dönemde (1994) Fatih Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Ali Şahin’in de katıldığı bir panelde, babam bu konuda açıklamalarda bulundu. Şahin de elindeki tapu kayıtlarını göstererek, bu durumu ortaya koydu. Bunun ardından Mehmet Ali Şahin, baskılar nedeniyle görevden alındı. Birlikte panel yaptığı kişinin kızını terörist olarak tutuklatmıştır. Bu 180 derecelik dönüşün sebebi nedir?”
Tutuklu sanıklardan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyesi Ümit Sayın ise “Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili son günlerde 2001 yılında Adli Tıp’ta Yener Yermez’le görüştüğüm yazılıyor. Ben 2001 yılında ABD’deydim. Ne Garih’i ne de Yermez’i tanırım” derken, Hasdal Kışlası’nda Garih cinayeti hükümlüsü Yermez’le aynı dönem görev yaptığı öne sürülen emekli kurmay albay Mehmet Fikri Karadağ’sa şunları söyledi: “Sanki beni benden iyi biliyorlar. Hasdal Kışlası’nda bir tane bile görev yapmadım. Yalnız atamalar zamanında bir aylık moral izni sırasında Hasdal Kışlası’na tayinim çıkmış. Haberim yok. Bu tayin, prosedür gereği yapılan bir tayin. Kurmay olarak listeye girince yeni tayin yerim Harp Akademileri’nde göreve başladım. Hasdal Kışlası’nda değil 16 gün, 16 saniye bile görev yapmadım.”
Tutuklu sanık Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’se “Tüm arkadaşlar basından şikâyetçi. Bundan en çok mustarip olan benim. Ben basından memnunum. O malum basın, bir gün beni överse ‘vatanıma ihanet ettim’ diye oturur ağlarım” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Tuncay Güney’le ilgili sanıkların günlerdir süren talebine ilk kez yanıt verdi. Heyet, yurtdışında ifadesinin alınmasıyla ilgili hukuki prosedürün başlatılmasına karar verdi. Önceden müdahil avukatların kendi konuları dışında soru sormalarına izin verilmemesi yönündeki talepleri iki kez reddeden mahkeme,  müdahil avukatların sadece vekilleriyle ilgili sorular sorabileceklerine karar verdi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR