Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Slow Fish'de ODTÜ protestosu!

Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 gündür devam eden Slow Fish İstanbul etkinliklerinin son günü renkli aynı zamanda da protestolu etkinliklere sahne oluyor.

20 Ekim 2013

Boğaziçi Üniversitesi’nde 4 gündür devam eden Slow Fish İstanbul etkinliklerinin son günü renkli aynı zamanda da protestolu etkinliklere sahne oluyor. 

'HER YER ODTÜ, HER YER DİRENİŞ'

Birbirinden ilginç panellerin, sunumların ve atölyelerin yapıldığı Slow Fish İstanbul’da bugün ODTÜ’den gelen halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. ODTÜ Türk Halk Bilimleri Topluluğu dansçıları, Karadeniz Yöresi oynadıktan sonra salonldakiler önceki gece ODTÜ’ye yapılan ‘gece baskını’nı protesto etmek için Her yer ODTÜ, her yer direniş’ diye bağırdı. 10 ülkeden gelen yabancı 70 delege ise ne olup bittiğini anlamaya çalıştı. 

'11 YILDA METRO YAPILAMADI, 1 GECEDE YOL YAPILDI'

ODTÜ ekibini çalıştırıcılarından yüksek lisans öğrencisi Fatma Nesrin Ergin, Karadeniz oyunlarının balığın ağlarda oynaşısından etkilendiğini belirterek, “Balık demek bir anlamda Karadeniz coğrafyası demek. Biz de bu nedenle etkinliklere destek olmak için buradayız.” ODTÜ’de meydana gelen olaylarla ilgili de değerlendirme yapan Ergin şöyle devam etti: “Okulumuza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yapılanlar yapıcı olmaktan çok uzak. Taraflar imza atmış olsa da bizce yanlış bir proje. 11 yıldır metro yapılamadı ancak 1 gecede yol yapıldı...”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR