Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

ÖSO ile Kaide çatıştı: 7 ölü

Suriye'nin Azez bölgesinde ÖSO ile El Kaide arasında yaşanan çatışmada 7 kişi hayatını kaybetti. Çatışmaların, El Kaide'nin Alman bir doktoru infaz etmek istemesiyle başladığı iddia edildi.

19 Eylül 2013

Suriye ’de devam eden iç savaşta El Kaide ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatıştı. Azez’de yaşanan çatışmada biri Suriyeli gazeteci olmak üzere 7 kişinin öldüğü bildirildi.

İddialara göre, El Kaide’nin Suriye’deki kolu olan Irak - Şam İslam Devleti üyeleri Azez’deki hastanede bir Alman doktoru götürmek istedi. Doktoru vermek istemeyen Özgür Suriye Ordusu ile Irak - Şam İslam Devleti grubu uzun süre çatıştı.

Suriye iç savaşında önemli bir aktör haline gelen ve yaptığı infazlarla bilinen El Kaide ile Özgür Suriye Ordusu muhalifleri arasında dün yaşanan olayda Radikal’in ulaştığı bilgilere göre, doktoru sorgulamak istediğini söyleyen El Kadie üyeleri, ÖSO’nun itirazı üzerine saldırı başlattı.



Çatışmalar gece yarısına kadar sürdü. Çatışmada üstünlük sağlayan Kaide militanları, kimliği açıklanmayan Alman doktorla birlikte beş doktoru kaçırdı. Görgü tanıkları doktorlardan birinin olay yerinde infaz edildiğini söylerken doktorlardan üçünün de daha sonra infaz edildiği bilgisi alındı. 

Ölenlerden birinin de Suriyeli gazeteci Ömer Daib Hajoli olduğu öğrenildi.

Azez’de şimdilik bir çatışma söz konusu değil. Ancak çıkan olaylarla ilgili bugün bir eylem yapıldı. Azez’e, Özgür Suriye Ordusu Tevhid grubundan 16 araçlık bir takviye yapıldı. Edinilen bilgilere göre, şu anda Azez kasabası tamamen El Kaide ile bağlantılı grupların kontrolü altında. Kasabadan Türkiye sınırına kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik koridorun kontrolü ise ÖSO militanlarının elinde.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR