Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Karadeniz'in hırçın gençleri Formulaz'da

19 Ağustos 2013

Dursun Ali Köse 59 yaşında. Yıllardır kullandığı tahta arabalarla bu yıl 5. defa yarışıyor. İlk yarışta düşmüş, 12 saat müşahade altında kalmış. Karadeniz’in bıçkın delikanlılarına bir kez daha meydan okuyor. İsmail Bayrak ise 4. kez bu yarışta. Bir önceki yarışta omzunun çıkmasına rağmen yeniden start çizgisinde...
Rize Ardeşen’e bağlı Tunca beldesinde her yıl düzenlenen tahta araba yarışı Formulaz’a katılan 60’tan fazla yarışmacının da hikâyeleri Köse ve Bayrak gibi. 1600 metrelik uçurumlarla dolu parkurda kendilerini korkusuzca yokuştan aşağıya bırakıyorlar.
2 bin metre yüksekliğe sahip Tunca’daki tahta araba yarışı 5 yıl önce bir bayram günü başladı. Red Bull’un da sponsorluğuyla, bölgedeki çocukların geleneksel eğlence kültürü dünyanın izlediği bir yarış haline geldi. Üstelik bu yılki yarışlara Dünya Motor Sporları Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile Türkiye Ralli Şampiyonları Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez de katıldı. Yarışta Radikal’den ben de yer aldım. Keskin virajları, uçurumları, şiddetli yağışı gördükten sonra tedirgin olmadım desem yalan olurdu. Üstelik hızı zaman zaman 60 km.’ye çıkan tahta arabalarda fren yok. Bunun yerine ayaklardaki kas gücü var.
İlk metrelerdeki bol frenli inişlerin ardından keskin virajları geçtim. Elde ettiğim 3.’lük yarı finale yetmedi ancak bu yokuşu tek parça bitirmenin haklı gururunu yaşadım.
Şampiyonlar için de yarı bir gösteri yarışı düzenlendi. Sofuoğlu, burada da birinciliği kaptırmadı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR