Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Polis yeniden Taksim meydanında

Sabah erken saatlerde barikatlari kaldırarak Taksim'e giren polis, meydanı boşalttı. Uzun üre Gezi Parkı direnişçileri ile polis arasında yaşanan pazarlık sonucunda polis alandan çıkmıştı. Ancak TOMA'lar ve polis yoğun bir gaz kullanımının ardından yeniden meydana girdi.

11 Haziran 2013

İSTANBUL - Sabah erken saatlerde barikatlari kaldırarak Taksim'e giren polis, meydanı boşalttı. Uzun üre Gezi Parkı direnişçileri ile polis arasında yaşanan pazarlık sonucunda polis alandan çıkma kararı verdi. Polisin meydanı boşaltabilmesi için eylemciler yolun iki yanında el ele tutuşarak zincir oluşturdu. Önce TOMA ve akrep tipi polis araçları Taksim Meydanı'ndan çıktı. Ardından binlerce çevik kuvvet polisi de Taksim'i boşalttı. 

Polisin Taksim'den çıkma anında insan zinciri oluşturan gruplar bir yandan polisi alkışladı. Ancak bir ara polisle bazı gruplar arasında yeniden gerginlik yaşandı. Gerginlik büyümeden bitti. Polis tam Gümüşsuyu'ndan çıkarken meydandaki grubun üzerine gaz attı. Bir anda atılan gazlardan dolayı göz gözü görmez oldu. 

Bir süre AKM'nin Gümüşsuyu tarafında bekleyen polisler Taksim Meydanı'na doğru yeniden gaz atarak müdahale etti. Meydanda binlerce insan toplandığı sırada atılan gaz paniğe yok açtı ve Ttaksim yine karıştı. Heykelin bulunduğu noktaya konuşlanan polis kitlenin üzerine su sıkmaya ve gaz atmaya devam etti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR