Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

AKM de 'güven'de

07 Haziran 2013

Taksim’in simgelerinden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasından önceki gün bir vatandaşın düşmesinin ardından binaya gazetecilerin dışında kimse alınmıyor. AKM’de inşaatı bekleyen güvenlik görevlileri ile Taksim Dayanışma’nın görevlileri bu konuda uzlaştı.
Taksim, Gezi Parkı direnişi nedeniyle gün geçtikçe kalabalıklaşıyor. İnsanlar artık Gezi Parkı’na sığmıyor. Gezi Parkı başta olmak üzere Taksim’in her köşesinde farklı bir organizasyon var. Yolun ortasında ya da otobüsün üstünde dans edenler, çöp toplayanlar, kitap okuyanlar, grafiti yapanlar, yemek dağıtanlar, bildirileri asanlar... Kimi yakılmış bir araçta kitap okuyor, kimi el yapımı gaz maskeleriyle hatıra fotoğrafı çektiriyor. Taksim’den önceki akşama dair notlar:
Taksim’de AKM’ye önceki gün yüzlerce insan akın etti. Çatıda hatıra fotoğrafı çektirme yarışı yaşandı. Ancak tanıkların anlatımlarına göre, inşaattan hurda toplamaya çalışan bir gencin akşam merdiven boşluğuna düşmesi nedeniyle Taksim Dayanışması kendi içinde AKM’nin güvenliğini sağlama kararı aldı. Kazanın ardından AKM’nin kendi güvenlik görevlileri ile birlikte hareket eden Taksim Dayanışması’nın görevlileri AKM binasına gazetecilerin dışında kimseyi almadı. AKM’ye girmek isteyenler basın kartını göstermek zorunda kaldı.
Gezi Parkı’na ünlü akını var. Haldun Dormen, Gezi direnişi konusundaki fikirlerini hayranlarına anlattı.
Sunay Akın, ‘anekdot’larıyla direnişin önemine vurgu yaptı.
Taksim’e şehir dışından da büyük ilgi var. Artvin’den gelenler “Altın madenine hayır” diyerek ses verdi.
Gezi Parkı’ndaki ilginç etkinliklerden biri de semazen gösterisiydi. Gösteriyi izleyenler ilahilere eşlik etti.
Belediye otobüsünün üzerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan iki öğrencinin doğaçlama tango performansı büyük beğeni topladı.
Direnişçilere tek tek ‘kandil simidi’ ikram edildi.
Taksim üzerinde gezen sivil helikopter uzun süre ıslıklandı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR