Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Patlamanın tanıkları: Belediyenin önü ölülerle doluydu

Reyhanlı'da patlamanın olduğu noktaya yakın yüzlerce evi ve iş yerinin camı kırıldı. İnsanlar bir an önce Reyhanlı'yı terk etmeye başladı.

11 Mayıs 2013

Hatay Reyhanlı’daki patlamalarınnın etkisi tüm ilçede hissedildi. Belediye binası tamamen kullanılamaz hale geldi. Patlamanın olduğu noktaya yakın yüzlerce evi ve iş yerinin camı kırıldı. İnsanlar bir an önce Reyhanlı’yı terk etmeye başladı. Şimdiden vatandaşlar İskenderun ve Kırıkhan’daki akrabalarının yanına gitmeye başladı. Suriyeli vatandaşlarla bölge halkı arasında zaten uzun süredir devam eden gerginlik patlamalarla birlikte iyice arttı.

Hasan Koluaçık hafta sonu Reyhanlı’daki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açıköğretim lise sınavını yapmak üzere bekliyordu. Sınav 14.00’da başlayacaktı. Öğrenciler birkaç dakika içinde içeriye girecekti ancak o anda büyük bir patlama oldu. Koluaçık, yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Öğrencileri tam içeri alacaktık büyük bir patlama oldu. İlk patlamanın olduğu yere okul yaklaşık 100 metre uzaklıkta. 2. patlamaya ise 150 metre. İlk patlama belediyenin orada oldu. 5 dakika sonra ikinci araba patladı. Okulun camları kırıldı. Belediye binası hasar aldı. Herkes kaçıştı. İnsanlar panik halinde koşuyordu. Kim nereye gideceğini bilemiyordu. Herkes bir yerlere kaçıyordu. İlçeden ilk anda uzaklaşamadım. Ancak sonra bulduğum ilk araçla Hatay merkeze gittim. Çok sayıda ambulans ve polis aracı Reyhanlı’ya gidiyordu.” Patlamanın ardından Reyhanlı sakinleri ile bölgede çok fazla bulunan Suriyeli vatandaşlar arasında da gerginlik yaşandı. Koluaçık, Suriyeli vatandaşlarla Reyhanlı halkının 3-4 gün önce de bir benzer bir gerginlik yaşadığını anlattı.

Çiğdem Kıvrak ise patlama anında bir mağazadaydı. Patlamayla birlikte camların kırıldığını söyleyen Kıvrak, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ne olduğunu anlayamadan kaçmaya başladık. Dışarı çıktık. Bulunduğumuz mağaza belediye binası çok yakındı. Zaten belediye yerle bir olmuştu. Ölenleri yaralı olanları gördük. Belediyenin önünde ölüler vardı. Herkes bir yerlere kaçıyordu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.”

'CESETLER PARAMPARÇA OLDU'
Muhammet Kıvrak ise Reyhanlı’da bir nalbur dükkanı sahibi. Patlamaların biri de postanenin önünde oldu. Postaneye sadece 100 metre uzaklıkta dükkanı bulunan Kıvrak, şahit olduklarını şöyle anlattı: “Dükkanımın camları indi raflar döküldü. Ortalık savaş alanına doldu. Cesetler yerde paramparça olmuş durumda. Belediyenin ve postane binasının önünde patlama oldu. Kuzenim Salih Bakkal ayağından yaralandı. Hastaneye gittik. Yer yoktu. Tedavisini biz yaptık. Şimdi İskenderun’a götürüyoruz. Yanımda ancak konuşacak durumda değil. Yollar ambulans dolu . Reyhanlı’da bir hastane var. Onda da yer kalmadı. Yararılar ortalıkta kaldı. Camlar indi, raflar yıkıldı. Hastanede yer yok. Annem de kalbinden rahatsız. Hastanede yer olmadığından onu da İskenderun’a götürüyoruz.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR