Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hayalden gerçeğe

'Hayalden Gerçeğe' projesiyle Darüşşafaka öğrencileri Anadolu'yu gezerek fotoğrafçılık öğrendi. 4 yılda 25 bin çocuk fotoğrafla tanıştı.

17 Nisan 2013

Darüşşafakalı öğrenciler, 4 yıldır parçası oldukları ‘Hayalden Gerçeğe’ projesiyle birer fotoğraf sevdalısı oldu. Anadolu ’yu gezen genç fotoğraf tutkunları, yakaladıkları ‘an’ları Beyoğlu Sanat Galerisi’nde sergiliyor.
Darüşşafaka Cemiyeti ve Procter & Gamble (P&G) şirketi, 4 yıldır ‘Hayalden Gerçeğe’ adlı bir projeyle çocukların hayallerini gerçekleştiriyor. Darüşşafaka Fotoğraf Kulübü öğrencileri, fotoğraf çekimi için gittikleri Anadolu’nun değişik bölgelerinde projeye dahil olan öğrencilere deneyimlerini anlatıyor, aldıkları fotoğraf eğitimini aktarıyor.
Proje kapsamında 4 yılda 25 bin öğrenci fotoğrafla tanıştı. Şirince, Hasankeyf, Selçuk, İznik, Kapadokya, Bursa gibi 11 bölgeyi fotoğraflayan öğrencilerin son durağı Antalya oldu. Henüz kazılarına başlanmamış Termessos Antik Kenti’ndeki çekime Darüşşafakalı öğrencilerle birlikte Antalya’nın çeşitli okullarından 34 öğrenci de katıldı.
Darüşşafaka öğrencisi Sait Çetin “Diş hekimi olmak istiyorum ancak hayatın güzelliklerini çekmek hayatımın her zaman bir parçası olacak” dedi. Yunus Emre Taş “Anı yakalamak ileride geçmişimizi hatırlamamıza yardımcı olacak” derken Yiğitcan Sivri fotoğrafçılığa profesyonel olarak devam etmek istiyor. “Herkesin hayatta mutlu olduğu anlar vardır” diyen Sivri’nin mutlu olduğu an, fotoğraf çektiği zamanlar. Meltem Şeyma, lise son sınıfa yaklaştıkça öğrenciler arasında rekabet ortamının daha da arttığını belirterek “Çok fazla ders çalışıyoruz, fotoğrafla bu stresten de kaçıyorum” dedi. Darüşşafaka’nın yönetim kurulu üyesi Beşir Özmen’in verdiği bilgiye göre Darüşşafaka’da fotoğraf kulübü gibi 70 kulüp bulunuyor ve hepsi de aktif. P&G Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise “Çocuklara hangi hayallerini gerçekleştirmek istediklerini söyledik. ‘Fotoğraf çekmek’ dediler” diye konuştu. Turnaoğlu, hiç görmedikleri yerleri gezip fotoğraf çekerek çocukların hayallerinin gerçekleşmesine katkıda bulunduklarını söyledi. 

4 Mayıs’a kadar açık
Darüşşafakalı öğrencilerin Anadolu’nun pek çok bölgesinde çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, Beyoğlu Sanat Galerisi’nde
4 Mayıs’a kadar açık kalacak.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR