Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

İstanbul Bursa 18 dakika

27 Mart 2013

Tıpkı Orhan Veli’nin dediği gibi: “Gemlik’e doğru denizi göreceksin, sakın şaşırma.” Ancak bu kez deniz karadan değil, havadan görünüyor. İstanbul - Bursa arasına ilk kez deniz uçağı seferleri konuldu. Haliç’ten kalkan deniz uçağı 18 dakikada Gemlik’e iniyor. Gemlik’ten kara yoluyla gidişle birlikte Bursa’ya varış süresi 40 dakikayı buluyor.

Tek yön 100 lira

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmette ‘Seabird’ adındaki deniz uçağı 1 Nisan’da seferlerine başlayacak. Deniz uçağı, ilk etapta sabah ve akşam birer sefer yapacak. Talep arttıkça sefer sayısı da artacak. İstanbul’daki kalkış istasyonu Balat Parkı’nda Haliç’e kurulan bir platform. Uçuşların tek yön ücreti 100 lira. Seabird’ün tanıtımı dün Haliç’te yapılırken ilk deneyimi gazeteciler yaşadı. Seabird’ün biri İtalyan, diğeri de Kanadalı iki pilotu var. Biletler ‘burulas.com.tr’ ve 444 99 16’da satışa çıkarıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Aktepe, İstanbul’a gelen birçok işadamının üç saatlik yol nedeniyle Bursa’ya geçemediğini, deniz uçakları sayesinde bu sorunu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Deniz uçağı sefer saatleri dışında tek yön ortalama 1900 liraya özel olarak da kiralanabilecek.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR