Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Aman avcı besle beni!

Keklik nesli tehlikeye girince Türkiye çapında avcılar bu yıl avdan vazgeçip doğaya çuval çuval yem taşımaya başladı.

24 Aralık 2012

Popülasyonunun giderek azalması nedeniyle avcılar bu yıl ‘kınalı keklik’ avlamama kararı aldı. Türkiye ’de örgütlü 2 bin avcılık kulübü ve 10 federasyonun destek verdiği kampanya nedeniyle, avcılar tüfek yerine karda beslenme sıkıntısı yaşayan kekliklere çuval çuval yem taşıdı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Avcılık ve Yaban-Av Hayatını Koruma Konfederasyonu ve YABAN TV arasında protokol imzalandı. Kampanyaya yaklaşık 250 bin üyesi bulunan avcı örgütleri de destek oldu. YABAN TV Yönetim Kurulu Başkanı Melih Meriç’in verdiği bilgiye göre geçen yıl yağışların uzun sürmesi nedeniyle kınalı keklikler yumurtlayamadı. Yavrular da sert geçen kış şartlarında yaşayamadı. Kampanyaya TEMA, WWF-TÜRKİYE gibi kurumların da destek verdiğini belirten Meriç, avcıların avlanma haklarından feragat ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’de ilk kez doğadan yararlanan tüm kesimler yaban hayatı için bir araya geldi. Toplanan yem miktarı 800 tonun üzerine çıktı. En az 200 bin kişi iki ay boyunca arazide, yaban hayvanlarını yemlemek için çalışacak.”
Kampanyaya avcılar dışında sivil toplum kuruluşları, denizcilik ve yelken kulüpleri, amatör balıkçılık kuruluşları, dalış kulüpleri, doğa sporcuları, tarım-hayvancılık sektörü kuruluşları, doğal hayatı koruma kuruluşları, siyasal partiler, işadamları, sanatçılar, akademisyenler, yerel yönetimler, gazeteciler gibi pek çok farklı toplum kesiminden temsilciler katıldı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR