Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Suriye'den Akçakale'ye bomba düştü

Suriye'deki savaş adım adım Türkiye sınırlarına dayanmışken, Suriye'den atılan bir bomba Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin tam merkezine düştü

28 Eylül 2012

Hükümet Konağı’nın yanındaki evlerin arasına düşen top mermisi sokaktaki tüm dükkan ve evlerde tahribata neden oldu. İki evin duvarları yıkıldı. Şans eseri ölen olmazken bir kişi hafif şekilde yaralandı.

Akçakale’de sınırın Suriye tarafından başlayan çatışmalardan dolayı halk günlerdir tedirginlik içinde bekliyordu. Dün ilk kez ilçenin merkezine bir bomba düştü. İki evin arasına düşen bomba bir evin ve bir avukatlık bürosunun duvarlarını yıktı. Bombanın düştüğü sokaktaki onlarca dükkan ve evin camı kırıldı. Doğan Haber Ajansı temcilciliğinin de bürosu da bombadan dolayı zarar gördü. Olayı duyan halk bombanın düştüğü yere akın etti. Halk tedirginliklerini gördüğü yetkililere ve gazetecilere anlatmaya çalıştı.

Sokaktaki berberin sahibi Salih Duyar, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çocuğun dükkanında bomba patladı dediler. 2 çocuğum vardı dükkanda. Koşarak buraya geldim. Hala şoktayım. Çocukların birini buldum ama diğerini bulamıyorum. Yaralı yok dediler ancak ambulansla götürmüşler.”


"ODANIN DUVARI YIKILDI"

Bombadan dolayı bürosunun duvanları yıkılan avukat Mehmet Yıldırım ise şunları söyledi: “Tam yıkılan duvarın yanında bir görüşme yapıyordum. Bobanın düştüğün duydum. Bir saniye sonra patlama oldu. Odanın duvarı yıkıldı. Ortalık bir anda toz duman oldu. Yarım saat önce buraya bomba düyecek diye hissettim. Ancak bu his Akçakale’deki çoğu insanda var.”Görgü tanığı Mustafa Duyar ise, “Halil diye bir akradaşa cam parçaları geldi. Hastaneye götürdüler. Hafif yaralanmıştı, bacağından ve kolundan” derken, motosiklet tamircisi Fikret Kızıltaş ise şunları anlattı: “Oturuyorduk dükkanda, bir bomba geldi düştü. Çok şükür bize bir şey olmadı. Her tarafımıza cam kırıkları geldi ancak bir şek yok. Bombaların altında yaşıyoruz Allah bunları ıslah etsin. Devletimiz yoksa bize silah versinler biz gidelim.”

Olayın ardından Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, makamından dışarı çıktı. Hükümet konağında bulunan adliyedeki savclılar ile emniyet müdürlüğünün yetkilileri ile uzun süre bahçede konuşan Kaymakam Fırat, herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi. 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR