Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Türkiye'de kolon kanseri zirvesi

26 Kasım 2012

Kolon kanseri ile ilgili Avrupa ’nın en önemli toplantılarından biri İstanbul ’da yapıldı. ABD ’nin önde gelen hastanelerinden Cleveland Clinic’te kolon kanseri uzmanı Prof. Dr. Feza Remzi de kolon kanserinin çaresinin olduğunu belirterek tedavisiyle ilgili teknik ayrıntıları meslektaşlarıyla paylaştı. Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilen Avrupa Cerrahi Topluluğu’nun bu yılki toplantısına dünyanın değişik yerlerinden 800 kişi katıldı.
Prof. Dr. Feza Remzi, Amerika’nın en önemli hastanelerinden Cleveland Clinic’te kolon kanseri ile ilgili bölümün (Kolorektal Cerrahi) başkanı. 2 bin 500 akademik öğretim üyesini bünyesinde barındıran Lerner Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi olan Cleveland Clinic, dünyada referans gösterilen hastanelerden. Prof. Remzi, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Avrupa Cerrahi Topluluğu’nun (European Society of Surgery) yıllık toplantısı öncesi görüştüğümüz Prof. Remzi, hastanede yılda yaklaşık 3 bin açık ya da kapalı ameliyat yapıldığını belirtti. 

Türkiye tedavide Avrupa’yı yakaladı 

Toplantının İstanbul’da yapılmasının, Türkiye ve Türk cerrahisi adına çok büyük bir başarı olduğunun anlatan Prof. Remzi, “Türk kolon cerrahisi geçmişe göre çok ilerlemiş durumda. Cerrahi Derneği’ne Prof. Cem Terzi çağ atlatmıştır. Bu toplantının İstanbul’a alınmasında da çok büyük katkısı var. Türkiye 1989’da bıraktığım noktanın çok ilerisinde ancak gelişmesi gereken çok yönler de var. Birçok konuda Avrupa’yı yakadık” dedi.
Cleveland Clicin’te yılda 1 milyon hasta bakıldığını hatırlatan Prof. Remzi, Türkiye’den geçen yıl yaklaşık 30 tıp talebesinin burada bulunduğunu belirterek şu anda da halen 2 üst düzey akademisyenin araştırma yaptığını belirtti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR