Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hayvanseverlerin öfkesi sokağa taştı

Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısına tepki gösteren hayvanseverler dün pek çok ilde seslerini duyurmak için bir kez daha eylemdeydi.

22 Ekim 2012

Hayvan hakları savunucuları dün yine Türkiye genelinde eş zamanlı eylemlerdeydi. İstanbul ’daki eylemin adresi ise Taksim oldu. Hayvanlarıyla Taksim’e gelen eylemciler, Hayvan Hakları Kananu’nda yeni yapılacak değişikliğin sokakların hayvanlardan temizlemek için çıkarıldığını ve bunun bir ‘Katil Yasa’ olduğunu söyledi.

Türkiye’de bir süredir hayvan hakları savunucuları yeni çıkarılması planlanan Hayvan Hakları Kanunu’ndan dolayı rahatsız. İlk büyük eylem 2 hafta önce Türkiye genelinde yapılmıştı. Bir yandan bakanlık ve hükümetle hayvanseverler arasında yeni kanunla ilgili görüşmeler devam ederken, binlerce hayvansever ise meydana akın etti. Taksim’de dün saat 12.00’dan itibaren hayvanseverlerin eylemi vardı. Önce yeni çıkarılacak kanunun kabul edilmemesi için meciles gönderilmek üzere imza toplandı. Ardından saat 14.00’da Taksim Galatasaray ’dan meydana doğru sayıları binleri bulunan kalabalık yürüyüşe geçti. Ellerinde düdükler ve yanlarında hayvanlarıyla meydana yürüyen kalabalık, bir yandan ‘Katil yasa istemiyoruz’ diye slogan atarken, bir yandan da Taksim’e gelen vatandaşları yeni kanununsokak hayvanlarına ölüm getiren bir yasa olduğunu anlatmaya çalışıyordu.

Ölürüm de oğlumu vermem
Yeni Kanun yürürlüğe girerse tehlikeli olarak belirlenen bazı ırklara tamamen yasak geterilecek. Bu köpeklerin sahipleri ise köpeklerini 3 ay içinde teslim etmediği sürece hapis cezasıyla karşılaşabilecek. Eylem katılanlardan bir pitbull kırması sahibi Murat Salbaş, “ölürüm de köpeğimi vermem. Sonuna kadar mücadele edeceğim. O benim oğlum. Onu benden kimse alamaz” diyerek Dost adındaki köpeğine sarılırken, saf ırk bir pitbull sahibi Göksu Altan şunları söylüyordu: “Hiç bir şekilde benden köpeğimi alamazlar. Bu benim hayatım. Benim seçimim. Gerekirse hapis yatarım.”

Sokaklar fareden geçilmez
Pitbull kırması bir köpeğin sahibi Mesut Özdemir ise, “Belediye şimdiden geldi. Köpeğinizi alacağız dedi. Onları kovdum. Tartıştık. Yine geleceğiz dediler. Gelsinler. Kimse köpeğimi benden alamaz.” Mavi gözlü ve beyaz bir İran melezi kedi sahibi Emine Ertürk de, yasayı eleştirerek şunları söyledi: “Hayvanların hepsi peygamberin ümmetidir. Yok edilemez. Öldürülmesine Allah razı olmaz biz nasıl olalım. Öldüren bir yasayı kabul etmiyoruz.” Chihuahua cinsi bir köpeğin sahibi Öznur Türüng de, amacın sokakları sokak hayvanlarından temizlemek olduğunu belirterek, sokakların kedilerden temizlendiği zaman farelerden geçilemeyeceğini söyledi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR