Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Çinakopsuz mönüler

Lüfer Bayramı'nın ilk günü 450 balıkçının teknesini satmak için sıraya girdiği ortaya çıkarken, restoran sahipleri çinakopsuz mönülerini anlattı.

20 Ekim 2012

Fikir Sahibi Damaklar’ın organize ettiği 2. Lüfer Bayramı dün Kadir Has Üniversitesi’nde ‘ İstanbul ve Balığı’ başlıklı bir panelle başladı. Panelde Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, İstanbul Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Kartal, Boğaziçi Üniversitesi’nden Fikret Adaman, İstanbul İl Tarım Müdürlüğü’nden Eyüphan Fırat ve Radikal yazarı Tan Morgül konuştu. Panelin moderatörlüğünü Fikir Sahibi Damaklar’ın lideri Defne Koryürek yaptı.
Ramazan Özkaya’nın konuşması ise balıkçı filosunu azaltmak isteyen devlet teşvikine olan hücumu gözler önüne serdi. Özkaya balıkçıların sıkıntılarını anlattıktan sonra “Bakanlık tarafından balıkçılık filosunun azaltılması için 30 milyon TL ayrıldı. 150 teknenin filodan çekilmesi hedeflendi. Ancak 450 balıkçı teknesini satabilmek için başvuru yaptı. Kura çekilecek” dedi.
Daha sonra restoran sahipleri işletmeciler, şefler ve balıkçılar bir araya geldi. ‘İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın’ kampanyası çerçevesinde ‘Almıyoruz Satmıyoruz’ hareketine destek veren işletmeciler bunu nasıl başardıklarını anlattı. İşte Ahırkapı Giritli Restoran’ın sahibi Ayşe Şensılay’ın çözümü: “Kendimi yaratıcı gibi görüyorum. Çok fazla meze sunmaya, balığı damak tadı olarak vermeye başladım. Çinakopu satmıyorum. En büyük destek müşteriler.”
Bugünkü bayram etkinliği Haliç’te saat 08.00’de başlayacak ‘En Baba Lüfer’i tutma yarışması.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR