Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ölüm göz göre göre geldi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç geçen hafta yaşanan patlamanın ardından kayda değer bir durumun olmadığını söyledi. Suriye tarafından gelen top mermisi Vali'yi açığa düşürdü!

03 Ekim 2012

İSTANBUL -  Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde insanlar bir süredir tedirgindi. Bunun sebebi ise yaklaşık 10 gün önce bölgede başlayan çatışmaların Türkiye tarafına sıçramasıydı. Atılan bombaların şarapnel parçaları, seken mermi çekirdekleri Akçakale’ye isabet ediyordu. Suriye ’den atılan bombalar geçen hafta Akçakale şehir merkezine isabet etmiş ancak şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı.
En son bugün saat 16.30’da Akçakale’ye düşen top mermisi bölgeden aldığım ilk bilgilere göre, aynı aileden bir anne ve 2 kızının hayatına mal oldu. Sınırın hemen yanı başındaki Yeni Mahalle’de yaşayan Timuçin ailesinden Ömer Timuçin’in eşi ve 2 kızı öldü.

Akçakale’de ölüm göz göre göre geldi demek anlamsız olmaz. Çünkü geçen hafta Türkiye tarafına düşen bir mermi, Akçakale Tren İstasyonu’nda bekleyen bir vagona isabet etmiş, vagonu kullanılamaz hale getirmişti. Vagonun 5 santimetrelik demir parçaları bombanın etkisiyle delik deşik olmuştu. Birkaç gün sonra ise atılan bir diğer merkmi Akçakale Kaymakamlık binasına düşmüştü. Olayların bu noktaya gelmesi halkı da tedirgin etmiş, vatandaşlar can güvenliklerinden endişe ettiği gerekçesiyle kaymakamlık binasına yürümüştü.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de olayların ardından bir açıklama yapmış, kayda değer bir durumun olmadığını anlatmıştı.

Şimdi kayda değer bir durum oluştu. Suriye’deki iç savaşın başlamasının üzerinden 18 ay geçmişti ki, Türkiye tarafında ilk kez Suriye ateşiyle vatandaşlar hayatını kaybetti. Şanlıurfa Valisi Güvenç’in ve de hükümetin bu konuya nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu...

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR