Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Milli sporcular: Marjinal değil sporcuyuz

Taksim Gezi Parkı'nda devam eden direnişe destek olmak isteyen milli sporcular ve akademisyenlerin buluşma noktası değişti.

06 Haziran 2013

Facebook üzerinden başlatılan kampanya ile milli sporcuların buluşma noktası değişti. Sayılarının 1000’i bulacağı tahmin edilen sporcular Taksim Gezi Parkı’ndaki metro çıkışında saat 19.00’da buluşacak. Milli sporcular adına organizasyonu yapan bazı eski milli sporcular, Radikal’e yaptıkları açıklamada, yürüyüş için izin alınması gerektiğini, mevcut ortamda herhangi bir sorun yaşamamak için Osmanbey’de buluşup yürüme fikrinden vazgeçtiklerini belirtti.

Eski ve mevcut milli sporcular, ‘Sporcu çapulcular olarak geliyoruz’ adıyla facebook üzerinden bir kampanya başlattı. Kampanyaya kısa sürede eski ve mevcut milli sporculardan destek geldi. Organizasyonu yapan bazı sporcular, avukatlara sordukları, yürüyüş izin alınması gerektiğini, bu nedenle Osmanbey’deki Atatürk Müze’sinde buluşup yürüme fikrinden vazgeçtiklerini söyledi. Milli sporcular Taksim Gezi Parkı’ndaki metro çıkışında buluşacak. Facebook’ta başlatılan kampanyada şu ana kadar 1000’e yakın sporcunun bu akşam Taksim’de buluşması bekleniyor. Kampanya kapsamında sporcuların kendi branşlarıyla ilgili ekipmanları getirmeleri istendi. Milli yüzücüler gaz maskesine gönderme yapmak için yüzücü gözlüklerini gözlerini takarak yürüyecek. Sporcular Gezi Parkı’na, şu nednel destek olduklarını anlattı: “Bizler çok genç insanlarız. Sporcu olmanın getirdiği bir sorumluluk var. Bizler sorumluluğumuzun farkındayız. Atatürk’e bağlı, ülkesini seven sporcular olarak şiddetin karşısında durduğumuzu göstermek istiyoruz. Marjinal gruplar değil, sporcular olarak Gezi Parkı’nda olacağız.”

Pek çok üniversiteden akademisyen ise bu akşam saat 18.00’da Taksim Tünel’de buluşacak. 18.30’de de Gezi Parkı’na yürüyüşe geçecekler. Akademisyenler birbiriyle telefonlarla haber verip, sosyal medya üzerinden organize olmaya çalışıyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR