Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Kaş-Kekova resmen balıkçılığa kapandı

WWF - Türkiye'nin Kaş ve Kekova'nın balık popülasyonunun korunmasına yönelik başlattığı çalışma sonuç getirdi. Bölgedeki 6 önemli nokta zıpkın dahil her türlü balıkçılık faaliyetine kapatıldı. Kaş ve Kekova'daki Çondur Burnu, Beşadalar, Bohça İskelesi...

06 Eylül 2012

WWF - Türkiye ’nin Kaş ve Kekova’nın balık popülasyonunun korunmasına yönelik başlattığı çalışma sonuç getirdi. Bölgedeki 6 önemli nokta zıpkın dahil her türlü balıkçılık faaliyetine kapatıldı. Kaş ve Kekova’daki Çondur Burnu, Beşadalar, Bohça İskelesi, İnceburun, Ufakder ve Kekova Adası mevkilerinde zıpkın ve olta avcılığı dahil her türlü balıkçılık faaliyetine getirilen yasak kararı, 3 Eylül ’de tüm balıkçılara tebliğ edildi.
WWF - Türkiye, Kaş ve Kekova bölgesinde 3 yıl boyunca özellikle nesli tehlike altındaki orfoz, lahos gibi türler üzerinde, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle proje yürütmüştü. WWF Türkiye Doğa Koruma Sorumlusu ve projenin koordinatörü NilayAkça, araştırmalar yapılırken balıkçılarla da birlikte toplantlar yaptıklarını ortak bir karar alındığın anlattı. Akça, getirilen kısıtlama sayesinde orfoz ve lagos gibi nesli tehlike altında olan türlerin korunacağını ve balıkçılık sahalarında verimliliğin artacağını söyledi.

Ünlü koylar balık sığınağı oluyor
18 Ağustos’ta Resmi Gazete ’de yayımlanan tebliğle balıkçılığa kapalı alanlar tek tek belirlendi. Tebliğe göre, Kaş ve Kekova bölgesindeki 6 noktanın dışında şu bölgelerin bazı kısımları balıkçılığa yasaklı alan ilan edildi: Antalya Demre Beymelek Lagünü’nde Gavurini mevkii/Akdeniz’de Kızılliman mevkii/ Mersin Erdemli, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü sınırları içi, Hisarönü Körfezi ile Kurucabük, Çiftlik ve Kargı koyları/ Gökova Körfezi’nde Akbük, Akyaka, Çamlı limanları, Çapa Burnu, Boncuk Koyu, Karaca Limanı ile Dedek Burnu, İngiliz Limanı, Değirmen Bükü, Bördübet Limanı/İzmir Aliağa Karaağaç mevkii, İzmir Limanı, Bostanlı Sazburnu, Üçkuyular Vapur İskelesi/Balıkesir Edremit, yapay resif bloklarının bulunduğu 2 alan/Çanakkale Gökçeada, Yıldız Koyu, Çiftlik Koyu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR