Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Uludere faciasının kurbanlarına son görev

Uludere'de yapılan bombardımanda hayatını kaybeden 35 kişinin otopsileri tamamlandı. Cenazeler Yeşilyuva camisinde kılınan cenaze namazının ardından Gülyazı Köyü'ne getirildi.

30 Aralık 2011

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının vurduğu köylülerin cenazelerine Uludere Devlet Hastanesi'nde Malatya ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumları'ndan getirilen uzmanlar tarafından otopsi yapıldı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından saat 09.00 sıralarında Yeşilyuva Camii'nde olayda yaşamını yitirenler için cenaze namazı kılındı.

Saat 09.30 sıralarında cenaze araçları ve ambulanslardan oluşan uzun bir konvoyla Gülyazı Köyü’ne doğru yola çıkarılan cenazeler, 20 kilometrelik yolu 1 saatten fazla bir sürede alabildi. Cenazelerin köye getirilmesinin ardından defin işlemi için hazırlıklara başlandı. Cenaze töreninin ardından köylülerin tepkilerini bir protesto gösterisi ile dile getireceği belirtiliyor.

SAVCI SORUŞTURMA BAŞLATTI, KEPENKLER AÇILMADI
35 köylünün hava saldırısında ölmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken BDP ’nin 3 günlük yas ilan etmesinin ardından bugün başta Diyarbakır olmak üzere bölgede bazı il ve ilçelerde esnaf kepenk kapattı. Diyarbakır’da başta merkez Bağlar olmak üzere Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde esnafın büyük bölümü kepenk kapattı. Eczane ve fırınların dışında büyük ölçüde işyerlerinin kapalı bulunduğu kentte, polis de sıkı güvenlik önlemleri aldı. 

HAKKARİ VE İLÇELERİ KAPALI 
Hakkari ve ilçeleri, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da da esnaf bugün işyerlerini açmadı. Hakkari kent merkezinde eczane ve fırınların dışındaki tüm işyerinin kapalı olduğu görüldü. Hakkari polisi de kentte aldığı sıkı önlemleri sürüyor. Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe ilçelerinde esnafların büyük bölümünün kepenk kapattığı görüldü. Nusaybin’de kent içi minibüsleri de bugün sefere çıkmadı. Siirt’in bazı mahallelerinde de esnaf işyerlerini açmadı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR