Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ogün Samast, artık sanık değil 'SSÇ'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Çocuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşması dün yapıldı.

01 Mart 2011

Samast 2007’deki cinayet sırasında 18 yaşından küçük olduğu için Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle dosyası 14. Ağır Ceza Mahkemesi ’ndeki Hrant Dink davasından ayrılarak çocuk mahkemesine sevk edilmişti. Sirkeci’deki 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmayı Dink ailesi protesto ederek izlemedi. Çocuk mahkemesindeki en büyük değişiklik, Samast’ın artık ‘tutuklu sanık’ değil, ‘Suça Sürüklenen Çocuk’ olarak anılmaya başlamasıydı.

Savunma yapıp yapmayacağı sorulan Samast, “Olayın üzerinden 4 yıl geçtiği için hiçbir şey hatırlamıyorum. Savunma yapmak istiyorum ama ifadelerim çatıştı mı yalancı konumuna düşeceğim” dedi. Mahkeme Başkanı Celal Ünal, Samast’a “Mülkiye müfettişlerine ‘yakalanmasaydım öldüreceklerdi’ demişsin. Bunu nereden öğrendin” diye sordu. Samast, “Evet, öyle bir olay olduğunu duydum. Beni öldürmeye geliyorlarmış. Bilgiyi kimden aldığımı hatırlamıyorum” cevabını verdi.

Yeni tanıklar: Samast’tı
Duruşmada yeni tanıklar da dinlendi. İbrahim Çağlayan, silah sesleri duyduğunu, sonra koşan birini gördüğünü anlattı. Diğer 6 tanık da Dink’i vuranın Samast olduğunu söyledi. Tanıklardan Mesme Havva, Dink’in ilk kurşundan sonra ‘Eyvah vuruldum’ dediğini 2. kurşundan sonra yere düştüğünü söyledi. Duruşma 4 Nisan 2011’e ertelendi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR