Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Poyrazköy iddianamesi Yüksek Mahkeme'ye takıldı

23 Ocak 2010

İSTANBUL - Poyrazköy’deki kazılarda bulunan askeri mühimmatla ilgili, beşi tutuklu 17 asker hakkında hazırlanan iddianameyi, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi’nin, askerlere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi iptal etmesi üzerine beklemeye aldı. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmoğlu, Anayasa Mahkemesi’nden kararı isteyeceklerini, buna göre karar vereceklerini söyledi.
İstanbul Poyrazköy’de 21 ve 28 Nisan 2009’daki kazılarda çeşitli mühimmat ele geçirilmişti. Bu kapsamda 17 sanık hakkında hazırlanan iddianame, geçen hafta İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianamenin dün kabul edilmesi beklenirken, önceki akşam Anayasa Mahkemesi’nin ‘askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptal ve yürütmeyi durdurma’ ile ilgili kararı nedeniyle bekletildi.
Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, Anayasa Mahkemesi’nden ‘iptal’ ve ‘yürütmeyi durdurma’ kararının isteneceğini, buna göre değerlendirme yapacaklarını belirterek, şöyle dedi:
“Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı mahkememize gönderilen iddianamenin konusu ve iddianaminde yer alan şüphelileri ilgilendiriyor. Bu nedenle bir yazı ile Anayasa Mahkesi’nden kararı isteyip inceleyeceğiz.”
Ergenekon savcıları ise iptal kararının yürüttükleri soruşturmayı etkilemeyeceğini belirtti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR