Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Molotoflu caniler Serap'ı bu hale getirdi

Küçükçekmece'de yüzü maskeli saldırganlar içinde yolcu bulunan otobüse molotofkokteyli attı. Dershane çıkışı bindiği otobüsten inmek için kapıda bekleyen lise öğrencisi Serap Eser alevler içinde kaldı. Durakta kızını bekleyen Zübeyr Eser, alevlerden kurtarmak için koştuğu kişinin kızı olduğunu sonradan öğrendi

10 Kasım 2009

İSTANBUL - Lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, her akşam olduğu gibi, önceki gün de evinden çıkıp dershaneye gitti. Dersleri bittikten sonra da evine gitmek üzere İETT otobüsüne bindi. Otobüs evlerinin bulunduğu durağa yaklaşırken inmek için düğmeye bastı va kapıya yanaştı. Babası, kızının karanlıkta eve tek başına gitmesine gönlü razı olmadığı için onu durakta bekliyordu. Otobüsten tam inecekti ki, bir anda alevler her yeri sardı. 17 yaşındaki Eser’in üzerindeki giysiler atılan molotofkokteylerindenden dolayı bir anda tutuştu. İlk müdahaleyi durakta bekleyen babası ve yoldan geçenler yaptı. Eser’in yüzü, kolları ve bacaklarında üçüncü derece yanık oluştu. 

Babası karanlık durakta bekliyordu
Olay önceki akşam Küçükçekmece’de saat 20.00 sıralarında yaşandı. Lise dördüncü sınıfa giden Serap Eser, üniverteye hazırlık için yazıldığı dershaneye gitti. Tek amacı ağabeyi gibi üniversite sınavını kazanmak, öğretmen ya da hemşire olmaktı. Dershane sonrasında her zaman yaptığı gibi 89-A numaralı Söğütlüçeşme - Zeytinburnu otobüsüne bindi. Otobüste dört beş kişi vardı. Eser, Kanarya Mezarlığı yakınında evine 500 metre uzaklıktaki Papatya Durağı’nda inmek için düğmeye bastı ve otobüsün kapısına doğru hareketlendi. Serap’ın babası Zübeyr Eser de daha önce düzeltilmesi için defalarca belediyeye müracatta bulundukları ‘karanlık’ durakta kızını bekliyordu. Çünkü kızının eve tek başına gitmesine gönlü razı olmuyordu. Otobüs durağa yanaşmak için yavaşladığında karanlıkta yüzleri maskeli altı kişi çıktı ve otobüse molotofkokteyleriyle saldırdı.  

Alevler vücudunu sardı
Motolofkokteyli otobüsün arka kapısından içine girdi ve tam da kapıda bekleyen Serap Eser bu sırada alevler içinde kaldı. Saldırganlar kaçarken baba Eser de otobüsdeki yanan kişiye yardım için koştu. Eser’in vücudunu saran alevler, bir sürücünün getirdiği yangın söndürücüyle söndürüldü. Baba Eser, yanan kişinin kızı olduğunu sonradan fark etti. Bu sırada olay yerinden geçen sürücüler de babaya yardımcı oldu. Serap Eser daha sonra Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanenin Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alınan Eser’in vücudunun yüzde 25’inde üçüncü derece yanık olduğu saptandı. Kızını kurtarmaya çalışırken kendisi de elinden yaralanan baba Zübeyr Eser şunları anlattı: “Kızımı bekliyordum. Otobüs yanaşırken birden ortaya çıkan altı kişi ellerindeki yanan şişeleri otobüse attılar. Kızım inmek için kapıya geldiği için ateş onu sardı. Başkası yaralanmadı. Kaçanları göremedim. Kızımın bütün vücudu sarılı. Hareketsiz bir halde yatıyor. Doktorlar iyileşmesi için en az dört ay geçmesi gerektiğini söyledi. İzlerin geçmesi için vücudundan deri alıp, yanan yerleri ekleyeceklermiş. Boynunda da bazı izlerin kalabileceğini söylediler. Sakat mı kalır, yaralı mı kalır henüz bilmiyoruz.” 

‘Yetkililer derdimizi dinlemedi’
Otobüs durağının çok karanlık bir yerde olduğunu söyleyen baba Eser, “Yetkililere defalarca ‘Burayı ışıklandırın ya da bu durağı kaldırın’ dedik. Kimse bizi dinlemedi. Bu tip saldırılar burada çok oluyor. Başımıza daha kötü şeylerin gelmesinden korkuyoruz” dedi. Eser’in en büyük ağabeyi Ümit Eser de otobüs durağının ve sokağın karalık olmasından şikayetçiydi: “Bunun için sürekli şikayetlerde bulunduk. Ama kimse gelip ilgilenmedi. Issız bir yer.”
İETT otobüsünün şoförü Cemal Keskin de olay anını şöyle anlattı: “Karşıdan yüzü kapalı altı kişinin yaklaştığını gördüm. Hazırlıklı olduklarını anladım. Yolcuyu indirmeden otobüsü hareket ettirerek kaçmak istedim. Ancak otobüsün önüne geçip durdurduktan sonra molotofkokteyli attılar.”
Serap Eser, şu anda Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi’nde tedavi altında. Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis sekiz kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin işlemleri Kanarya Polis Merkezi’nde devam ediyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR