Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Dördüncü iddianame de olacak

04 Temmuz 2009

İSTANBUL - Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinin 20 Temmuz 2009’a kadar çıkması beklenirken Poyrazköy’de mühimmatların bulunduğu kazılardan sonrasındaki gelişmeler dördücü iddianamede yer alacak.
İlk iki iddianamesi çıkan Ergenekon’da üçüncü iddianamenin son olması bekleniyordu.12 Haziran 2007’de başlayan Ergenekon soruşturmasının ilk iddianamesi 28 Temmuz 2008’de kabul edildi. Aralarında emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un bulunduğu 56 sanıklı ikinci iddianame ise davayı gören 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve ikinci iddianameden sonra açılan dava  20 Temmuz 2009’da başlayacak. Bu tarihe kadar Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesi de tamamlanarak yeni bir dava daha açılacak. 

50 yeni sanık
Bu davada yaklaşık 50 kişinin sanık olması bekleniyor. Eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, emekli rektörler ve Başkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın adı da üçüncü iddianamede yer alacağı öne sürüldü.  Ergenekon soruşturması sürecinde üçüncü iddianamenin son olması bekleniyordu. Ancak edinilen bilgilere göre Bedrettin Dalan’ın yönetim Kurulu Başkanı olduğu İSTEK Vakfı’nın Poyrazköy’deki arazisinde bulunan mühimmatlarla ilgili ve sonrasında yaşanan gelişmelerin yer alacağı dördüncü bir iddaname hazırlanacak. ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda imzası bulunduğu iddia edilen ve tutuklandıktan sonra jet bir kararla tahliye edilen Albay Dursun Çiçek’in dördüncü iddianamede sanık olarak yer alabileceği öne sürülüyor. Dördüncü iddianamenin yazımına yaz sonunda  başlanması bekleniyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR