Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Baba beni okula gönder' sorgusu yapıldı

16 Nisan 2009

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan 12. dalga operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) şube yöneticilerinin de olduğu sekiz kişi çıkarıldıkları savcılıkta serbest bırakıldı. Mergen’e Milliyet Gazetesi’nin ‘Baba Beni Okula Gönder’ projesiyle ilgili sorular yöneltildiği belirtildi. Oysa Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik önceki gün, “Sayın Mergen ‘Sen niye ‘Baba Beni Okula Gönder’ dedin diye’ gözaltına alınmıyor” demişti.
13 Nisan’da gözaltına alınan 39 zanlıdan sekizi dün polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Tijen Mergen, ÇYDD yöneticileri Perran Yorgancıgil, Belkıs Bağ, Nursel Gülter, Oya Ediz, Şükriye Varlık, Gülser Alparslan ve bağışçı işadamı Ferhat Şenatalar dün öğleden sonra adliyeye gönderildi. Savcılarca sorgulanan sekiz zanlı mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Mergen, adliyeden çıkarken eşine ve oğluna sarılarak ağladı. Mergen, “Hak yerini buldu. Biz Milliyet olarak çok iyi şeyler yapıyoruz. Kızlarımızı okutuyoruz. Bu görüldü” dedi. Mergen’in emniyette dört, savcılıktaysa yarım saat ifade verdiği öğrenildi. Mergen’in avukatı Köksal Bayraktar’sa sorguda ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasıyla ÇYDD arasındaki bağlantıyı anlamaya çalıştıklarını belirterek, “Cumhuriyet mitinglerine katılıp katılmadığı, Türkan Saylan’ı tanıyıp tanımadığı gibi sorularla ÇYDD’yle irtibatı anlamaya çalıştılar” dedi.
Mergen akşam Kanal D’de soruları yanıtlarken, savcıların elinde çok az veri bulunduğunu, kısıtlı bilgilerle sargulamaya çalıştıklarını söyledi. Savcıların, bir telefon konuşmasındaki ‘hangi takımla gidiyorsunuz’ sözüne bile takıldığını belirten Mergen, ‘Takımla neyi kast ediyorsunuz?’ diye sorulduğunu belirtti. Mergen, yemek olarak günde iki kez yarım ekmek arası peynir ve zeytin verildiğini anlattı.
Bakan Çelik, önceki gün operasyonu yorumlarken, “Sayın Mergen ve sayın Saylan yakından tanıdığım insanlardır. Birlikte birçok programda bulunduk ama sayın Mergen ‘Sen niye ‘Baba Beni Okula Gönder’ dedin diye’ gözaltına alınmıyor. Sayın Saylan, bazı kız çocuklarına ÇYDD faaliyetleri kapsamında burs verdiği için bu soruşturmaya konu değil” demişti.
Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal ve eski rektörlerin aralarında bulunduğu 32 kişinin işlemleriyse emniyette sürüyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR