Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Darbe günlükleri ikinci Ergenekon iddianamesinde

İkinci iddianame ağırlıklı olarak 'Darbe günlükleri' ve Ergenekon-PKK?bağlantısı iddialarını içeriyor. Garih cinayeti, Sivas ve 33 asker katliamı ise yer almıyor

13 Mart 2009

İSTANBUL - Ergenekon soruşturmasının hazırlanan ve mahkemece onaylanmayı beklenen ikinci iddianamesinde darbe günlükleri ve örgütün PKK’yla ilişkisine yer verildiği belirtilirken, son günlerde basında iddia edilen iş adamı Üzeyir Garih ve Hrant Dink cinayetleri, Sivas katliamı, Başbağlar olayları, Diyarbakır Koşuyolu Parkı’nda 11 kişinin öldüğü bombalı saldırı, 1993 yılında Bingöl Elazığ Karayolu’nda 33 askerin kurşuna dizilmesi gibi olayların iddianamede yer almadığı öğrenildi.

Orgeneraller yönetici

Ergenekon soruşturmasının 1909 sayfadan oluşan ikinci iddianamesi ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan ancak daha sonra sağlık gerekçeleriyle serbest bırakılan emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un örgütün üst düzey yöneticisi olmakla suçlanıyor. İddianamede terör örgütlerinin cezaevlerinde tutuklu bulunan itirafçı üyeleri ‘gönüllü gizli tanık’ olarak yer alıyor. İddianamede ayrıca emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen ‘Sarıkız’, ‘Ayışığı’ ve ‘Eldiven’ isimli darbe girişimlerinin yer aldığı öğrenildi.  Örgütün PKK’yla ilişkilerinin de gizli tanıkların anlatımlarıyla daha da detaylandırıldığı belirtildi.  

Garih, Başbağlar, Dink yok

Zirve Yayınevi cinayeti ve Gazi olayları, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasına iddianemede değiniliyor. Ancak son günlerde basında yer alan Üzeyir Garih ve Hrant Dink cinayetleri, Sivas katliamı, Başbağlar olayları, Diyarbakır Koşuyolu Parkı’nda sekizi çocuk 11 kişinin öldüğü bombalı saldırı, 1993 yılında Bingöl Elazığ Karayolu’nda 33 askerin kurşuna dizilmesi gibi olayların iddianamede yer almadığı belirtildi. Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın iddianamede sanık olarak yer aldığı öğrenildi. Balbay’la aynı şekilde tutuklanan www.toplumsalhaber.com adlı sitenin sahibi Neriman Aydın ve Levent Ersöz de iddianamenin sanıkları arasında yer alıyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR