Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon koğuşundan Baykal'a teşekkür mesajı

27 Şubat 2009

İSTANBUL - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu dün Ergenekon davası sanıklarının da kaldığı Silivri Cezaevi’nde incelemelerde bulundu. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan gazeteci Tuncay Özkan, komisyon üyelerine 24 saat izlenmekten şikâyetçi olduğunu söyledi. Komisyon üyelerinin anlatımına göre ‘Ergenekon’ soruşturması tutuklularından Ali Özoğlu da komisyon üyelerine “CHP lideri Baykal’a teşekkür ediyorum. Bizim burada dik duruşumuzu sağlıyor” dedi.
TBMM bünyesinde kurulan Her Türlü Şiddet İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Daimi Alt Komisyonu dün Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde incelemeye gitti. Komisyon Başkanı AKP’li Çorum Milletvekili Murat Yıldırım incelemenin ardından sıcak su ve telefon problemleriyle ortak alanlarda bulunan kameralara yönelik şikâyetlerin dile getirildiğini söyledi.
Yıldırım rastgele koğuşlara gittiklerini Ergenekon sanıklarının bir koğuşuna da gittiklerini anlattı. 

‘Tuvalette bile kamerayla izleniyoruz’
Komisyonun CHP’li üyesi Malik Ecder Özdemir, ‘Ergenekon’ tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan’ın ve diğerlerinin kamerayla ilgili şikâyeti olduğunu belirterek “Tuncay Özkan ‘Banyo tuvalet alanı bile kaydediliyor.’ Bunların ne zaman kim tarafından denetleneceği, kim tarafından başkalarına servis edilecek’ dedi. ’Ergenekon’ soruşturmasından tutuklu olanların hepsinin insan hakkı ihlalleriyle ilgili endişeleri var. Adaletin geciktiğinden şikâyetleri var” diye konuştu.
‘Ergenekon’ soruşturması tutuklularından Ali Özoğlu’nun da PKK ve Ermeni terörüyle ilgili kitap yazdığını, niçin yattığını bilmediğini söylediğini ileten Özdemir, Özoğlu’nun “Toplum susturulmaya çalışılıyor. CHP Genel Başkanı Baykal’a teşekkür ediyorum. Bizim burada dik duruşumuzu sağlıyor” şeklindeki sözlerini aktardı.
Özdemir, Tuncay Özkan’ın kendilerine “Savcı 3-4 bin sayfa iddianame hazırlıyor. Biz burada kara kalem kağıtla cevap vermeye çalışıyoruz. Haftada bir avukatımız ya da yakınımızla görüşme hakkımız var” dediğini aktardı.
Tuncay Özkan’ın Metris Cezaevi’nde 17 gün boyunca tek başına tecrit edildiğini ifade ettiğini de belirten CHP’li Malik Ecber Özdemir,“Biz insan haklarını inceleyen bir komisyonuz. Burada sadece koğuşun temizliğini, sıcak suyun kalitesini ya da zamanını konuşmayacağız. En büyük hak olan savunma hakkı insanların elinden alınmış durumda” diye konuştu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR