Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Yolcu yakınları önce sakindi, sonra gözyaşı başladı

26 Şubat 2009

İSTANBUL - Amsterdam uçağının kaza yaptığını haber alan yolcu yakınları, THY’ye akın etti. 
Atatürk Havalimanı’nda bulunan THY Genel Müdürlük binasında kriz merkezi oluşturuldu. ‘Aile destek’ yazılı üniformalı personel de bina girişinde yolcu yakınlarını bekledi. Yolcu yakınları peş peşe gelmeye başladı. Personel, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için yolcu yakınlarını araçlarla, genel müdürlük binasının arka kapısından kriz merkezine yönlendirdi.
Yolculardan Erol Zafer Akbaş’ın kız kardeşi Nilüfer Akbaş THY’nin yetkilileriyle basın mensuplarının önüne çıkarak bir açıklama yaptı. Ağabeyinin iş için Hollanda’ya gittiğini belirten Nilüfer Akbaş, ağabeyiyle telefonla görüştüğünü, durumunun iyi olduğunu söyledi. Akbaş’ın açıklama yaptığı saatlerde ölen olmadığı haberi yayıldığından Akbaş, sakin olduklarını söylüyordu.
Daha sonra kazada ölenler olduğu kesinleşince yolcu yakınları arasındaki tedirginlik de arttı. Uçaktaki hosteslerden Yasemin Vural’ın ailesi kızlarından bir bilgi alamadıklarını belirtiyordu. 
Telaşlı koşuşturan yolcu yakınlarından biri de Emre Alkan’ın babasıydı. Emre Alkan’ın anne babası çocuklarının Hollanda’da yaşadığını, bu nedenle Hollanda’ya geri döndüğünü belirtti. Emre Alkan’ın babası, oğlunun yaralı olduğunu belirtti. Yolculardan Cüneyt Er’in annesi ve babası da geldi. Er’in annesi de ağlıyordu, oğlunun durumu hakkında hiçbir bilgi alamamıştı.
Olayın ardından birçok THY çalışanı da Genel Müdürlüğe akın etti. İsmini vermeyen bir THY hostesi, personelin idari bölümde toplandığını, büyük bir sessizliğin hâkim olduğunu, pilotlar dahil çok kişinin ağladığını aktardı. 
Uçakta bulunan yolculardan ikisinin ise, Hollanda’nın Rotterdam Konsolosluğu’nda görevliyken 1 Şubat tarihinde evinde ölü bulunan Başkomiser Oğuz Kaba’nın eşi Dicle Kaba ve annesi Keklik Güler olduğu öğrenildi. Dicle Kaba’nın, eşinin eşyalarını teslim almak için Hollanda’ya gittiği öğrenildi. Doğan Haber Ajansı’nın görüştüğü Manisa’da yaşayan Oğuz Kaba’nın babası Mevlüt ve annesi Zahide Kaba, “Gelinimiz üç aylık hamileydi. Konsolosluk yetkilileri, durumlarının iyi olduğu ve hastanede tedavi altında bulunduklarını söyledi” dedi.

Amsterdam’a gönderildiler
Kazanın ardından Atatürk Havalimanı yolcu akınına uğrarken, THY saat 14.30’da tarifeli bir uçakla bir grup yolcu yakınını Hollanda’ya gönderdi. Yolcu yakınlarının bulunduğu ikinci uçak da saat 19.00’da İstanbul’dan kalktı. 70 yolcu yakınına, 14 aile destek birimi görevlisi eşlik etti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR