Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Gizli tanık: Küçük ile Arslan baba-oğul gibiydi

Danıştay hükümlüsü ve Ergenekon'un gizli tanığı Osman Yıldırım, Alparslan?Arslan ile Veli Küçük arasındaki ilişki sorulunca 'Baba-oğul gibi' dedi

13 Şubat 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasında ‘gizli tanık’ olarak ifadesi alınan Danıştay saldırısı hükümlüsü Osman Yıldırım, Veli Küçük ile Danıştay faili Alparslan Arslan arasında baba - oğul ilişkisi olduğunu söyledi.
Ergenekon davası sanık avukatlarının talebi üzerine Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, ‘gizli tanık 9’ olarak alınan ifadelerin yeni bölümleri avukatlara verildi. Savcı, Yıldırım’a  Arslan ile Ergenekon tutuklusu Veli Küçük arasındaki ilişkiyi ne zaman öğrendiğini soruyor. Yıldırım “Arslan ile dost olunca” diye cevaplıyor.  Yıldırım, Arslan ile daha önce sözleştiği bir görüşmeyi “Bir konu hakkında görüşmek için randevu verdi. Gittim Veli paşa da orda” diye anlatıyor.
Yıldırım, Küçük ile Arslan arasındaki ilişki sorulunca, “Baba oğul gibiydiler” diyor. Yıldırım, devam eden anlatımlarında Küçük ile aralarının iyi olduğunu belirterek bu tanışıklığının ise 1998 yılında hapse girdiği dönemde olduğunu söylüyor.
Yıldırım, Alparslan Aslan ile 1993’te tanıştığını, 2006’da ise Bostancı sahilinde bir araya geldiklerini, Alparslan’ın “Allah için kitap için bir şeyler yapalım, şaibeli sermaye sahiplerini koparalım, onları da Türkiye’deki fakir ihtiyaç sahiplerine dağıtalım” dediğini belirtiyor. Sorguyu yapan görevli ise bu teklifin bir avukat tarafından yapılmasını saçma bulduğunu belirterek, “Alparslan dediğin adam, hani tabir yerindeyse ağzı süt kokan avukat, yani takım elbise giyen bir hukuk adamı sıfatında bir insan. Bugüne kadar cezaevine girdisi çıktısı olmayan bir adam” yorumunu yapıyor. Yıldırım ise, “Hem kişilik, hem ilişkileri bakımından normal bir avukat değil” diyor.
Yıldırım, bu konuşmaların ardından, Cumhuriyet Gazetesi saldırısı ve Danıştay saldırısı öncesi Ataşehir’de yapılan toplantıdan söz ediyor. Savcı, saldırının planlandığı iddia edilen Ataşehir’deki bu evi Yıldırım’dan tarif etmesini istiyor. Yıldırım, “Tam bilmiyorum. Çünkü o Muzaffer beyin koruması arabayla geldi, beni aldı götürdü, yani bütün o dubleksler hepsi aynıydı. Aynı boyda” şeklinde cevap veriyor. Gizli tanık burada yapılan toplantının ardından kendisinin 500 bin dolar para karşılığı Cumhuriyet eylemi işini aldığını ancak Danıştay olayı ile ilgili bir şey konuşulmadığını belirtiyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR