Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hikmet Çiçek:?Karargâh MİT imalatıdır

13 Şubat 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasının 52. duruşmasında savunma yapan İşçi Partisi basın bürosu sorumlusu ve Karargâh Evlerinin yöneticisi olduğu öne sürülen Hikmek Çiçek,  karargâh Evlerinin  MİT imalatı olduğunu ve amacının da Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) yıpratmak olduğunu öne sürdü.
Gazeteci yazar Çiçek, subay ve askeri öğrencilerle herhangi bir görüşmesinin veya telefon kaydının olmadığını belirterek, “MİT imalatı olan Karargâh Evleri’nin amacı TSK’yı yıpratmaktır. Şemada adı geçen subaylar ve askeri öğrencilerle hiçbir temasım olduğuna dair delil bulunmamaktadır” dedi. Beş yıldır TSK’yı hedef alan soruşturmalar yapıldığına savunmasında yer veren Çiçek, Şemdinli, Atabeyler, Küre davalarını örnek gösterdi. Çiçek, hepsinin ortak noktasının  şemalar ve krokiler olduğunu söyledi. Çiçek, “Gladyo hiç yaratıcı değil. Eskiden polisin kızdığı insanların cebine esrar koyduğu söylenirdi. Şimdi krokiler ve şemalar var” dedi. 

Ergenekon’a yedinci savcı
Öte yandan Ergenekon soruşturmasına bakan savcıların sayısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne yeni atanan Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu’nun da görevlendirilmesiyle yediye yükseldi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nde görevlendirilen Rasim Işıkaltın, Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu, çalışmalarına başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen Kasım İlimoğlu ‘Ergenekon’ soruşturmasında görevlendirilirken, diğer iki savcı ise savcılıkta devam eden diğer soruşturmalara bakacak. Soruşturma için Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ercan Şafak ve Murat Yönder’in yanında bir süre önce de aynı savcılıkta görev yapan Fikret Seçen görevlendirilmişti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR