Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Abdullah Çatlı'nın çantası Ergenekon'a geldi

11 Şubat 2009

İSTANBUL - Ergenekon’un dünkü duruşmasında Abdullah Çatlı’nın 13 yıldır kayıp olduğu söylenen çantası Sedat Hoştan (Sami Hoştan’ın kardeşi) tarafından mahkemeye sunuldu. Heyet kahverengi evrak çantasına baktı ve ‘boş’ olduğuna karar verdi!
Hoştan, 2 Şubat’taki duruşmada, Çatlı’nın 1996’daki Susurluk kazasından sonra esrarengiz biçimde kaybolduğu öne sürülen çantasının kendisinde olduğunu söylemişti. Hoştan “Herkes yok Veli Küçük’te, yok Drej Ali’de diyor. Bunlar doğru değil. Çanta bende. Çanta’nın içinde kızı Sevcan’ın kolyesi, 26 bin mark vardı. Davanın bittiği gün bu çantayı getirip size teslim edeceğim” demişti. Ancak Hoştan çantayı dün Silivri Cezaevi’ndeki duruşmada davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.
Hoştan, çantayı getirdiğini söyledi ve izleyici sırasında oturan kardeşi Sedat Hoştan’ı gösterip, “Çanta kardeşimdedir” dedi. Bunun üzerine Yargıç Köksal Şengün “Boş mu” diye sordu. Hoştan “Boş“ dedi. Mahkeme başkanı da “Madem içi boş, boş çanta bizim işimize yaramaz” dedi. Daha sonra çanta Sedat Hoştan’dan alınıp mahkeme başkanına verildi. Başkan Şengün, kahverengi evrak çantasını eline aldı ve içine bir süre baktı. Şengün şunları söyledi: “Çantayı inceledik, boş olan bir çanta. Buradakiler de gördü.” Hoştan da “Zaten boştu” dedi. Çanta yeniden Sedat Hoştan’a verildi. Tüm bunlar yaşanırken salonda Ergenekon sanıkları çantanın boş olması nedeniyle espriler yaparak, gülüştü.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR