Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hükümetten vatandaşa seçim gazı

'Dünyadaki gelişmeler olumlu' diyen Başbakan doğalgaz fiyatının evde yüzde 17, sanayide yüzde 18 oranında indirildiğini açıkladı. Erdoğan konuşmasına yerel seçim gündemiyle devam etti

01 Şubat 2009

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek tarife uygulanan doğalgaz bedelinin bugünden sonra evlerde yüzde 17, sanayideyse yüzde 18 oranında indirildiğini açıkladı.
Erdoğan, dün Topkapı’daki Fetih Parkı’nda inşa edilen Türkiye’nin ilk panorama müzesi olan ‘Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, konuşmasında ilk olarak, doğalgazdaki indirimi açıklayarak, bugünden itibaren doğalgaz fiyatının evlerde yüzde 17, sanayide yüzde 18 oranında indirildiğini söyledi. Erdoğan, zam yapıldıktan sonra felaket tellallarının ortaya çıktığını kaydederek, şöyle dedi:

‘Dünya iyiye gidiyor’
“Şimdi dünyadaki gelişmeler olumlu. Acaba felaket tellalları ne diyecek, diye onu da merak ediyorum. Biz aldatan ve aldanan olmayacağız. Halkımın lehine olduğunda rahatlıkla yine yapacağız. Yapmaya  devam edeceğiz. Ülkeyi hep beraber ayağa kaldıracağız.”
Erdoğan, AKP’li belediyelerin özellikle İstanbul’a ulaşım başta olmak üzere, büyük yatırımlar ve hizmetler kazandırdıklarını belirterek, “Çöp, çukur, çamur. Bunlar büyük ölçüde hamdolsun tarihe geçti, oralarda kaldı” dedi.

Garip bir kıyaslama
Erdoğan, şu anda Londra ve Paris’in metro hatlarıyla yarışan, modern ulaşım imkânlarıyla boy ölçüşen bir İstanbul’un var olduğunu kaydetti. Kendilerinden önceki dönemde İstanbul’un çöp yığınları içinde olduğunu savunan Erdoğan, CHP’ye yüklenerek, şunları söyledi: “Rüyalar şehri İstanbul onların elinde bir anda kâbuslar şehrine dönüştü. 

‘Kara delik CHP’?
Masallar şehri İstanbul, bir anda kara delikte adeta kayboldu gitti. İşte İstanbul’u yutan, yok eden o kara delik CHP zihniyetiydi. İşte İstanbul’un üzerine bir karabasan gibi çöken o kâbus, o CHP zihniyetiydi. O çöp yığınlarının altından, o çamur deryasından, o çukurların içinden yolsuzluk çıktı. Biz geldik yolsuzluğu bertaraf ettik. Bir zamanlar İstanbul’u çamur deryasına çevirenler, şimdi seçim meydanlarında bizim iktidarımıza, belediyemize çamur atmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki, ‘Siz İstanbul için hiçbir hizmet üretmediniz.’ Elinize, dilinize dursun.”
İstanbul’un Fethi’nden bahsedip Fetih Marşı’nın dizelerini okuyan Erdoğan, “İşte bugün o marşlarımızdaki ruhu, atalarımızın ruhunu, o 29 Mayıs 1453 gününü yeniden yaşıyoruz” dedi. Erdoğan ayrıca, kentte 57 tescilli eserin restore edileceğini, bellibaşlı meydan ve büyük caddelerin de elden geçirileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ithal
Başbakan Erdoğan, Sirkeci Araba Vapuru İskelesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kanuni Sultan Süleyman’ ve ‘Yavuz Sultan Selim’ hızlı feribotları ile ‘Fatih’ adlı yolcu vapurunun hizmete alım törenine katıldı. Erdoğan isim vermeden, ‘ithal aday’ diye eleştirdiği CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, “Bunlar Asya ve Avrupa yakasını da birbirine karıştırırlar. İstanbul’u iyi tanımak gerekir, İstanbul’u tanımayanlara söylüyoruz. Bazı ithaller yapılıyor, ithallere söylüyorum. 11 tane tüp var denizin altından geçen” dedi. Konuşma sırasında bir genç, “İsrail ile askeri anlaşmalar feshedilsin” diye bağırınca korumalar tarafından gözaltına alındı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR