Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon davasında Davos gündemi

31 Ocak 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasının 45. duruşmasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Davos’ta oturumu terk etmesini ‘Türkiye’yi utandıracak bir hareket’ olarak değerlendirdi. Perinçek, AKP’nin ayak oyunlarıyla indirilmesinin çözüm olmayacağını, halk hareketiyle olacağını söyledi ve “Bizim önerilerimiz dikkate alınsaydı, Davos’ta Türkiye’yi utandıracak hallere düşmeyecekti” dedi.
Perinçek’in savunmasının altıncı gününde çapraz sorgu devam etti. Perinçek’e bir telefon konuşmasında ‘İhtilal’ kelimesini kullandığı ve bununla ne kastettiği soruldu. Perinçek, “2007 baharındaki eylemlerde 367 formülü tartışılıyordu. Cumhurbaşkanı’nı istifaya davet ettim. AKP iktidarına son verilmesini,  hukuka uygun halka dayalı bir ihtilal yapılmasını içeren  konuşmaydı. Maksadım, AKP’nin ayak oyunlarıyla indirilmesinin çözüm olmayacağını, halk hareketiyle olacağını söyledim. Bizim önerilerimiz dikkate alınsaydı Davos’ta Türkiye’yi utandıracak hallere düşülmeyecekti” diye konuştu.
Perinçek’in savunmasında kendisine karşı ağır ithamlarda bulunduğunu söyleyen Mehmet Zekeriya Öztürk, Perinçek’in iddialarına tek tek yanıt verdi. Öztürk, MİT veya başka bir devletin ajanı olmadığını, Eymür, PKK, ‘gizli tanık 9’, Tuncay Güney’le herhangi bir işbirliği içersinde olmadığını söyledi.
Cem Ersever ile ilk görüşen gazeteci olduğunu söyleyen sanıklardan Hikmet Çiçek, Ersever’le görüşmesinden üç ay sonra Ersever’in öldürüldüğünü söyledi. Çiçek, “Abdullah Çatlı’nın çantası gibi Ersever’in arşivi olduğu bir hurafedir. Bu bir uydurmadır” dedi. 

Geray vefat etti?Ergenekon’un 7. dalgasında gözaltına alınıp bırakılan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Uçkun Geray kalp krizi sonucu öldü. İP’li Geray, Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı’ydı.FOTOÐRAF: özgür sarı / DHA

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR