Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Doğu Perinçek: Hrant Dink de bizdendi, öldürüldü

27 Ocak 2009

İSTANBUL - İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon davasının 42. duruşmasında,  geçen perşembe günü başladığı savunmasına devam etti. Perinçek, İP’nin geçmiş yıllarda düzenlediği mitinglerin, konferansların kamera görüntülerini mahkemeye izletirken şunları söyledi: 

Darbe nerede: ‘Darbeler yargılanıyor’ deniliyor. Darbe hani, girişim nerede, eylem nerede? Fakat olan darbeleri yargılamıyoruz.  Erdoğan, Gül darbenin yavruları değil mi? Şimdi onlar, vatanseverleri yargılıyor. Eşref Bitlis’i öldürdünüz, hıncınızı alamadınız, şemaya koydunuz. 
İnsanlara kıyılıyor: Vurulan insanlardan Orhan Pamuk’a, Fehmi Koru’ya benzeyen var mı? ABD Gladyo’yu temizler mi? Hz. Muhammed’in hanımlarının parmağında milyarlık yüzükler mi vardı? Bunlar mı Türkiye’yi temiz toplum yapacak? Hrant Dink de bizdendi. ‘Ey Kürtler oyuna gelmeyin, emperyalistler Kürtleri kullandı’ dediği için öldürüldü. Bu topraklarda yaşayan insanlar birbirine kırdırılıyor.
Mumcu can arkadaşım: Uğur Mumcu’yu, can arkadaşımı, ben, İlhan Selçuk öldürmüşüz. Buna ne cevap verilebilir? Mumcu cinayetiyle ilgili MİT raporunu bizim düzenlediğimizi ileri sürülüyor. Oysa, 1993’te RP milletvekili Şevket Kazan, bu belgeyi açıkladığını söyledi. Ben Meclis komisyonuna bu belgenin sahte olduğunu söylemiştim. Şimdi, biz sahtecilikle suçlanıyoruz.
Susurluk: Susurluk’un olduğu zaman bakan olan Gül, Susurluk’u kapatmaya çalıştı. Susurluk’u yapanlar, Susurluk’la mücadele edenleri şimdi yargı önüne çıkardılar.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR