Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Şahin 'devlet dairesi' gibi çalışmış

Ergenekon'un 11. dalgasında gözaltına alınan 10 Özel Harekât polisi ve beş subay dün adliyeye sevk edildi. Polislerin avukatları İbrahim Şahin'in müvekkillerine devletin özel birim kurduğunu belirterek kimlik fotokopisi, fotoğraf istediğini savundu

25 Ocak 2009

İSTANBUL - Ergenekon kapsamında gözaltına alınan 15 muvazzaf subay ve Özel Harekât polisi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Altı soruşturma savcısı tarafından ifadeleri alınan beş muvazzaf subaydan biri serbest bırakılırken, dördü tutuklandı.
İstanbul Merkez Komutanlığı’nda gözaltında tutulan beş subay askeri hastanedeki sağlık kontrolünün  ardından dün saat 10:00 sıralarında adliyeye getirildi. Bir saat sonra da, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan 10 Özel Harekât polisi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirildi.
Soruşturma savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından ifadeleri alınan beş muvazzaf subaydan biri serbest bırakılırken, dördü tutuklandı. Akşam saatlerinde aralarında Ayhan Atabek’in de bulunduğu 10 polis tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bir polis serbest bırakıldı. Sanık polislerin avukatları Eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim  Şahin ve Antalya’da gözaltına alınan Emniyet?Amiri Servet Kaynak’ın müvekillerini arayarak resmi birmi kurduklarını anlattıklarını, bu yönde mesajlar gönderdiklerini anlattı. Avukatlar Şahin ve Kaynak’ın polislerden kimlik fotokopisi, fotoğraf ve kan grubu belgelerini istediklerini de savundu. (10. dalga operasyonda gözaltına alınan İbrahim Şahin ifadesinde Korgeneral Bekir Kalyoncu ve ‘Metin Paşa’ dediği bir kişinin kendisini aradığını ve terörle mücadelede oluşturulacak yeni yapılanmanın müsteşarlığının kendisine teklif edildiğini savunmuştu. Şahin 300 kişilik bir özel birim kurmak için S-1 başlığı altında bir liste hazırladığını anlatmıştı.)
İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan araştırmacı Erhan Göksel’se dün Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrolünün ardından tekrar emniyete götürüldü. Bu arada gözaltında bulunan Mustafa Özbek’in başkanı olduğu Türk-Metal-İş üyesi 500 kadar işçi, emniyet önünde eylem yaptı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve önceki gün savcılıkta ifadeleri alınan Şırnak’ta görevli Teğmen Emre Baltacı, Tuzla’da görevli Jandarma Teğmen Onur Özdemir ile Tuzla’da görevli Teğmen Cihan Arık tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilmişti. Yaklaşık bir yıldır Ergenekon kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Vedat Yenerer ve Orhan Tunç ile kapatılan Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut tahliye edilmişti. 

‘Hayatımın en acı 11 ayı’
Dün avukatı Vural Ergül’le ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yapan Yenerer, “Geç de olsa muhakkak bu işin sonunda selamet var ama bu işin sonunda bu tezgâhı kuranlar o mahkemeye geri gelecekler. Hukuk mücadelemiz bu savcıların, bu savcılara destek olanların,  Ankara’daki başsavcıların, onların sırtındaki ceketi alıp aynı bizleri attıkları F tiplerine kapatana kadar devam edecek” dedi. Yenerer, cezaevinde geçirdiği 11 ayın hayatının en acı dönemi olduğunu belirterek, “Korkunç iftira kampanyasıyla karşı karşıyayız” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR