Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon'un gazeteci sanığı: Tek silahım kalemim

Ergenekon davasının 30 duruşmasında ifade veren gazeteci Yenerer, iddiaları reddederken, 'Erbil'de 75 dolara aldığım antika silah vahim silah olarak kayda geçirildi' dedi

23 Aralık 2008

Söz sırası Vedat Yenerer’de

İSTANBUL - ‘Ergenekon’ davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Vedat Yenerer, Erbil’de 75 dolara aldığı 135 yıllık tabancanın ‘vahim silah’ olarak kayda geçirildiğini belirterek, “Tek silahım kalemimdir. Otomatik silahım da Nikon fotoğraf makinemdir” dedi.
Silivri Cezaevi’nde görülen Ergenekon davasının 30. duruşmasında gazeteci Vedat Yenerer savunma yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti dışında hiçbir dernek, hareket ya da oluşuma üye olmadığını, 18 yıldır sarı basın kartı taşıdığını söyleyen Yenerer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yazılar yazdığı için hakkında iki dava açıldığını belirtti. “Başıma ne geldiyse bundan sonra geldi. Bu bir terör değil, intikam operasyonudur” diyen Yenerer, gözaltına alınırken yaşadıklarını da “Çakal Carlos bile böyle yakalanmamıştır” sözleriyle anlattı. 

‘Polisler altın bulmuş gibi sevindi’
İddianamedeki delilleri ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Yenerer şunları söyledi:
“İçine çiçek koyduğum, dekor amaçlı bulundurduğum boş top, havan ve bomba kovanlarını işyerinde gören polisler ‘altın bulmuş’ gibi sevindi. Evimde bulunan 135 yıllık Avusturya- Macaristan İmparatorluğu döneminde yapılan tüfeği 2000’de Erbil’de antika dükkânından 75 dolara satın almıştım. Habur’daki güvenlikçilerin eski ve paslı olması nedeniyle dikkate almadıkları tüfek ‘vahim silah’ olarak kayda geçildi. Tek silahım kalemimdir. Otomatik silahım da Nikon fotoğraf makinemdir. PKK’nın kamplarında haber için Murat Karayılan gibi kişilerle çektiğim 11 fotoğraf dosyaya konulmuş. ‘Kanlı kukla PKK’ adlı kitabımda da yer verdiğim fotoğraflar 1991-1994 arasında çekildi. Polisler evde Şamil Basayev, Hamas’ın lideri Şeyh Ahmet Yasin, Gulbeddin Hikmetyar gibi Afgan-Taliban liderleri ve Hasan El Beşir ile çekilen fotoğrafları almadı. Sayın savcılar, 135 yıllık antika tüfek, PKK kamplarında çekilmiş haber amaçlı fotoğraf ve Veli Küçük’ü tanıyor olmamı gerekçe gösterip terörist yaftasını kolayca vurdular.”
Haberleri yazarken, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ten talimat aldığı yönündeki iddiayı da reddeden Yenerer, “Şiddetle reddediyorum. Onunla ilişkim tamamen gazeteci- emekli asker ilişkisidir. Küçük düşünceleri merak edilen bir isim. Bugüne kadar Küçük’ü ikna edip televizyon programına çıkartamadım. Nasıl bir propaganda birimiyim ki propaganda yapamıyorum” diye konuştu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR