Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Ergenekon şeması'nı Perinçek açıkladı

06 Aralık 2008

İSTANBUL - Ergenekon duruşmasında emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ile İşçi Partisi’nin (İP) avukatı Hasan Basri Özbay arasında ‘MİT ajanı olma’ tartışması yaşandı. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’se Tuncay Güney’in ifadelerine göre oluşturulan Ergenekon şemasındaki askerlerin isimlerini vererek ‘Şemayı açıklayın’ dedi.
Davanın 25. duruşmasında söz alan İP avukatı Özbay sanık Zekeriya Öztürk’e “Mehmet Eymür size herhangi bir teklifte bulundu mu? diye sordu. Öztürk’se “Size hiç bulundu mu” karşılığını vererek şöyle devam etti: “Mehmet Eymür’e sempati duyuyorum. Evet görüştüm. Ancak benim alt yapımda ajanlık yok.” Bunun üzerine Perinçek, “Öztürk’ün  kaleme aldığı notlar, Eymür tarafından yazdırılmıştır” dedi. Perinçek mahkemeye bir dilekçe verip, MİT tarafından hazırlanan örgüt şemasının açıklanmasını istedi ve “Bu isimlerin açılması savunma yapabilmem için şart. Tuncay Güney’in mülakatına göre Ergenekon’un merkezinde şu isimler bulunuyor: Eski Genelkurmay başkanları Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Orgeneral Necip Torumtay, eski jandarma genel komutanları Eşref Bitlis, Teoman Koman, Rasim Betir, Osman Özbek ve Emekli 1. Ordu Kurmay Başkanı Jandarna Genel Komutanlığı Harekât Başkanı Nejat Müldür, şemanın TSK bölümünde üç Genelkurmay Başkanı ve üç jandarma genel komutanının bulunduğu anlaşılıyor. Şemanın açılması tertibin ortaya çıkmasıdır.”
Sanık Gazi Güder’in tahliyesine karar verildi. Mahkeme, MİT’e Güney’le ilgili belgenin ve Güney’in hangi konumda, ne zaman çalıştığının sorulmasına da karar verdi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR