Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Mahkeme Ergenekon'un 'bir numarasını' öğrendi

28 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon Davası’nın 20. duruşmasında ana gündem ‘Tuncay Güney’in MİT?elemanı olup olmadığı’ydı. Sanıklar Güney ile mahkemeden çok sayıda talepte bulundu. Ayrıca MİT’in hazırladığı ‘Ergenekon’ konulu şemanın mahkemeye ulaştığı belirtildi. Daha önce bu belge ‘bir numara’ ve bazı kişilerin üzeri kapatılmış şekilde kamuoyuna yansımıştı.
Ergenekon duruşmasında tutuklu sanıklardan Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk’ün sorgusu yapıldı. 15 yıllık memur olduğunu anlatan Bekir Öztürk, “42 yıldır kimseden emir almadım. Güler Kömürcü, Veli Küçük veya Muzaffer Tekin’den emir almadım, almam da” dedi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, MİT tarafından gönderilen ‘Ergenekon konulu şemanın’ açık şeklinin Cumhuriyet Savcılığı’nca mahkemeye ulaştırıldığını kaydetti. Başkan Şengün, bu evrakın mahkemece incelemeye alındığını bildirdi. Bu arada bazı sanık avukatlarının şemanın kendilerine verilmesini istemesi üzerine mahkeme heyeti, şemada adı geçenlerle ilgili soruşturma yürütülüp yürütülmediğinin sorulmasına karar verdi.
Sanık ve sanık avukatlarının taleplerine sıra geldiğinde Ergenekon’un duruşmasına Tuncay Güney ile ilgili iddialar damgasını vurdu.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek 1998 yılında MİT’in CIA ile birlikte Genelkurmay’a karşı bir soruşturma başlattığını savundu ve ‘Tuncay Güney’in MİT?elemanı olarak raporlar hazırladığını’ öne sürdü. Kerinçsiz ise MİT’in Güney’in yurtdışına çıkışında etkili olup olmadığının sorulmasını istedi.
Ergenekon dosyasının tamamının MİT ve Genelkurmay’a gönderildiği yönündeki Perinçek’in açıklamaları üzerine mahkeme MİT Müsteşarlığı ve Genelkurmay’dan dosyanın istenmesine karar verdi. Güney’le ilgili MİT’e yazılan yazının cevabı geldikten sonra Güney’in emekli sandığından maaş alıp almadığının da yeniden araştırılmasına karar verildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR