Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

AKP kendi kendini mi fişledi?

25 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon duruşmasında tutuklu sanık İsmail Yıldız’a SESAR araştırma şirketinin bilgisayarında çıkan AKP milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelerin yer aldığı ‘fişler’ soruldu. Yıldız ise milletvekilleriyle ilgili bilgilerin kendisine ‘değerlendirme’ yapması için AKP tarafından verildiğini öne sürdü. 

Gedikli’ye iğneleme
Silivri Cezaevi’nde devam eden davanın dün 18. duruşması yapıldı. Duruşmada SESAR araştırma şirketinin sahibi olan tutuklu sanık İsmail Yıldız’ın avukatı Dursun Yaslıkaya söz alarak şöyle dedi: “Ortaçağ mahkemelerinde yapılan bir yargılama söz konusu. Bu iddianame şerefli Türk ordusuna hakarettir.  Müvekkilim iddianamede ‘Motosikletli kurye ekipleri oluşturmakla’ suçlanıyor. O kurye Bülent Gedikli (AKP Genel Başkan Yardımcısı) olmasın. Bülent Gedikli gelip bunları anlatsın. İsmail Yıldız’ı AKP Genel Merkezi’ne çağıran genel başkan yardımcıları ve devlet bakanlarıyla görüşmesi kurye servisi midir.”
Daha sonra çapraz sorgu başladı. Savcı Nihat Taşkın, AKP milletvekillerine ait gizli olduğu belirtilen bazı bilgilerin Yıldız’a ait araştırma şirketinin bilgisayarlarında bulunduğunu belirterek, “Fişlemeleri hangi amaçla yaptınız” diye sordu.
Yıldız, belgeyi AKP’den aldığını söyledi. Savcı bunun üzerine belgelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ‘Gül ekibinden’ diye yazıldığını, bir partinin kendi aleyhine bu sözleri kullanmayacağını belirtti. Yıldız ise “Dört genel başkan yardımcısıyla görüştüm. Kimden aldığımı hatırlamıyorum. AKP dört eş genel başkan üzerine kuruldu. Erdoğan, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Bülent Arınç. AKP’ye rapor yazıp gönderdim ve bunu faturalandırdım. Bu bilgiler suç teşkil etmez” dedi.

‘Harp çıkaracak belge’
Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Yıldız’da İran ve Irak askeri istihbaratlarına ait çok gizli olan ve açıklandığı zaman devletin aleyhine olacak belgeler bulunduğunu söylerken, savcı Nihat Taşkın da, Yıldız’ın ofisinde ele geçirilen belgelerin iki devlet arasında savaş nedeni olacak nitelikte olduğunu söyledi. Yıldız belgelerle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.
Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ayşe Asuman Özdemir, savunmasını yaparken fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR